Skocz do zawartości

[Sztyca regulowana] TranzX Dropper | 31.6mm | 1x Lever - utkneła w ramie?

Rekomendowane odpowiedzi

20201010_194800.thumb.jpg.7ec80c4f37157e56470af86ae81a9512.jpgW skrócie: poszła linka na manetce więc uznałem że zabiorę się za cos czego nigdy nie robiłem, no bo co może pójść  nie tak? No i...wyjmuje sobie sztyce w celu wymiany linki, natomiast zauważyłem że...cartridge został w ramie i średnio co mogę z nim zrobić. Odpowiedź mam nadzieję będzie banalna. Ja się poddałem i liczę na pomoc. Pomoc w temacie: jak to wyjac?

heh. No jak się zapiekło to zmontuj to wszystko z powrotem.

Podlewaj najlepiej chyba tylko naftą (od spodu przez dziurkę pod suportem i zostaw przynajmniej na noc) bo nie zniszczy lakieru tak jak penetratory(tego nie wiem). Odpraw gusła i inne szamańskie obrzędy.

Jakby to była zwykła sztyca to można próbować wbić ją najpierw lekko żeby puściło ...w skakanej co innego może się poddać.
Jakieś obstukiwania (z głową! bo w najlepszym przypadku obijesz tylko lakier) czy próby okręcenia sztycy siodełkiem mogą pomóc.

No i w sumie to albo będziesz miał farta albo nie. Uda się albo nie :D

14 godzin temu, slavi napisał:

Ważniejsze czy na jakieś 'smarowidło' włożona albo ile wody w środku zalegało. Ale jak się zapiekła to znaczy że bez.

Siła razy gwałt i wyjdzie :-)

dokładnie, siła razy gwałt i zadziałało. Przy czym prawie sie wywróciłem ;)

ale skoro już tu jestem, to polecimy dalej z historia...

Wróce do momentu, w którym urwała mi się linka w manetce...w zasadzie ciągnąc za linke "ręcznie", sztyca nadal powinna się opuszczać. Linka która zostanie napięta, czy to za pomocą manetki czy też moich dłoni, nadal prawidłowo oddziałuje na mechanizm. Jednak w tym momencie mam wrazenie że musiało popsuć się cos wiecej, niz tylko zerwana linka. Mechanizm dziala, sztyca sie nie opuszcza ? jaka jest najprostsza diagnoza ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...