MrLampart Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Witam wszystkich! Od kilku tygodniu poszukuję nowego roweru. Do tej pory jeździłem Stevens'em x6 lite i jak rodzaj roweru wskazuje były to długo dystansowe wyprawy po szosach i ścieżkach rowerowych. Nastąpił jednak czas na zmiany i postanowiłem spróbować zajawki jazdy po bezdrożach. Wiem jednak iż nadal będę jeździł po drogach z dziewczyną i do pracy. I teraz nasuwa się pytanie, z którym od kilku tygodni nie mogę sobie poradzić: xc, trail czy może inny, o którym nie mam wiem ? Na początku wahałem się między xc a gravelem, następnie stwierdziłem, że z tej dwójki wybiorę jednak xc gdyż planuje się pobawić na trasach mtb i innych offroad'ach więc mile by był widziany amortyzator. Znalazłem już nawet rower, który prawie kupiłem. Była to Merida big nine limited z 2020 roku w cenie 1000e (aktualnie mieszkam w Holandii). Jednak czytałem dalej różne blogi, fora i artykuły i zrozumiałem, że rowery xc pokroju meridy są stworzone by się ścigać, sylwetka na nich jest bardziej sportowa niż komfortowa i może lepiej żebym przemyślał zakup trail'a z progresywną geometrią, który jest wygodny i do tego daje duży fan w terenie. Zacząłem szukać takiego roweru ( nie jest to łatwe w Niderlandach ), jednak ciągle z tyłu głowy siedzą mi 50'cio kilometrowe wycieczki z dziewczyną po szosach. I w ten sposób wróciłem do punktu wyjścia, jaki rower kupić. Zamierzam wydać max 5000 zł, chce mieć fun w terenie i jechać wygodnie z dziewczyną w słoneczny sobotni dzień. Co byście mi doradzili? Czy macie jakieś propozycje konkretnych modeli, czy wyżej wymieniona merida jest warta świeczki w tej cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 9 Października 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.