wers1234 Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Chcę kupić rower miejski dla osoby o wzroście około 180 cm. Może być z ramą lub bez. Cenna do 3000 zł. Najważniejszym kryterium jest, aby rower miał jak najmniej części wykonanych z tworzyw sztucznych. Osłona łańcucha, klamki hamulców muszą być metalowe lub aluminiowe, osłona tylnego koła jeśli ma być plastikowa lepiej niech jej nie będzie.
Gość Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Jak chcesz kupić rower bez ramy? Osłony zawsze możesz zdjąć, chociaż nie wiem w czym przeszkadzają w rowerze miejskim.
wers1234 Napisano 7 Października 2020 Autor Napisano 7 Października 2020 Źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, że może być to damka. Szukam roweru, który ma jak najmniej części wykonanych z plastiku.
Gość Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 No ale jaki jest problem z plastikiem? O ile rzeczywiście najtańsze rowery są wykonane badziewnie, a dotyczy to nie tylko elementów z tworzywa, to te droższe modele mają zastosowane przyzwoite materiały. Plastik plastikowi nierówny. Bardzo dobre i drogie hamulce MTB są wykonane w pełni z tworzywa. Swoją drogą, to obawiam się że nie jest to najlepsze forum na poszukiwanie takiego roweru. Zresztą zasada jest taka, że Ty podajesz swoje typy, a użytkownicy doradzają który najlepszy. Mało kto podejmie się szukania, zwłaszcza przy takich, nieco dziwnych wymaganiach.
wers1234 Napisano 7 Października 2020 Autor Napisano 7 Października 2020 Nie oczekuję, że ktoś będzie specjalnie dla mnie szukał takiego roweru. Zdałam tylko pytanie, może ktoś takiego roweru szukał i znalazł, może ma taki rower i poda markę i model, może ma podobny.
chudzinki Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Ojjj, źle zaczynasz... Teraz, wers1234 napisał: Zdałam tylko pytanie Nie widzę nigdzie pytania. @skom25 za to zadał Ci pytanie odnośnie plastiku i cisza. Nie widziałem żeby ktoś szukał roweru o takich wymaganiach, ale może coś przeoczyłem.
lKuba Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Skoro brak plastiku jest najważniejszym kryterium i nie ma innych dotyczących napędu to najlepszym wyborem będzie single speed bo nie ma manetek i przerzutek składające się w tej cenie z dużej części z plastiku. https://www.decathlon.pl/rower-elops-single-speed-500-id_8549624.html Wymienisz pedały i ew. korbę i zmieścisz się w budżecie.
chudzinki Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Tak patrzę w moją magiczną kulę i wnioskuję, że nie o taki rowerek autorce chodzi .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.