Skocz do zawartości

[Szlak] zarośnięty - gdzie zgłosić?

chudzinki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś wie gdzie i czy warto zgłosić taki fakt? Na odcinku ok. 100 m oficjalnego szlaku wzdłuż Białej Przemszy jest tak zarośnięte, że po przejechaniu ubranie mokre...

• 1 miesiąc temu...
Napisano

@chudzinki to wcale nie jest głupie rozwiązanie z ich strony. Z pewnością firmy odpowiadające za utrzymanie zieleni czy szlaków turystycznych mają zimą mniej roboty, a jak wiadomo rośliny w okresie zimowym nie rosną, więc na wiosnę szlak będzie czysty. :)

Napisano

Zima to go sama oczyści, bo w większości to jakieś chwasty. Już w poprzednią niedzielę było zdecydowanie lepiej, ale nikt zapewne tam się nawet nie pofatygował. 

Tia, a latem to oni są tacy zapracowani... Ale na swojej stronie potrafią się chwalić szlakiem.

Jednak wytłumaczenie niedbania o szlak jest przekomiczne! Jak dostałem odpowiedź to aż brzuch mnie rozbolał :D.

Kto zgadnie?

• 10 miesięcy temu...
Napisano

21.08.2021 r. po kolejnych mailach do urzędów miast sam wziąłem do ręki kosę. Szlak jest "czysty". Jeżdżę teraz. Późną jesienią to nie wiem czy będę mógł, gdzie i ile będę jeździł, bo pogoda może płatać figle 😀.

Napisano

Znaczy obywatel C., będąc osobą nieuprawnioną bez przeszkolenia z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy, przy użyciu niebezpiecznego narzędzia dokonał dewastacji miejskiej roślinności, czym przyczynił się do dalszego ocieplania klimatu ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...