Lezia Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Wbrew pozorom, kierunkowskaz w specyficznych warunkach jest nawet konieczny. Mam kolegę, który stracił rękę a chciałby jeździć na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 11 godzin temu, inforobert napisał: To był pic na wodę, ręka jest lepTiej widoczna, a w nocy opaska odblaskowa jest nie zawodna. To prawda. Albo taka z LEDami, np. https://kamizelkiodblaskowe.com.pl/gadzety-z-diodami-led/37-brelok-pulsacyjny-led-.html Może służyć jako sygnalizacyjne oświetlenie awaryjne gdy lampka nam padnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Właśnie odebrałem paczke. Kierunkowskaz działa po przechyleniu roweru, wiec w zasadzie jak już skręcamy. Stojąc na światłach trzeba pochylić rower w odpowiednia stronę. Czy to będzie działać zobaczymy, na razie nie mogę jeździć na rowerze. Stop działa, reaguje na zwalnianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 O ile z tym stopem tojeszcze... toz tym przechylaniem to trochę bez sensu... za póżno jest ta informacja, sygnalizować powinno sie jużsam zamiar, czyli wcześniej... a jak sie będzie jechało na zakręcie to co też będzie się włączać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 12 minut temu, JWO napisał: Właśnie odebrałem paczke. Ile zapłaciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 16 minut temu, Thomlodz napisał: Ile zapłaciłeś? 65 RMB, w Chinach. 37PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Godzinę temu, Sansei6 napisał: a jak sie będzie jechało na zakręcie to co też będzie się włączać? Tak, dopóki rower jest przechylony. Jeszcze nie sprawdzałem czy to dobrze działa, ktoś musi jechać z tylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 3 godziny temu, Lezia napisał: Wbrew pozorom, kierunkowskaz w specyficznych warunkach jest nawet konieczny. Mam kolegę, który stracił rękę a chciałby jeździć na rowerze. W sumie mógłby zamontować takie w kierownicy. Chyba najlepiej sygnalizują Albo zamontować jakieś od skutera (wraz z akumulatorkiem 12V) https://skuterymotocykle.pl/kierunkowskazy-do-skutera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Jeszcze taki link. Ze sprytnie nakręconym filmikiem http://ezshopex.com/winglights-direction-indicators-for-bicycles.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Zainstalowałem ten wynalazek, i mam mieszane uczucia. Swiatło stopu działa przy zwalnianiu, o co właściwie mi chodziło. Tylko że: - światło jest wyzwalane zwolnieniem, potem pulsuje z 10 razy niezależeni czy hamujesz, czy przyspieszasz. - po zakonczeniu tego powyżej, przez 10 sekund (lub wiecej) zaczynają sie wyświetlać rózne niepotrzebne pierdoły, serduszka, I love bike, wiatraczki, kółeczka itp. ;( - kierunkowskazy działają przy bardzo małym przechyle, włacza się przy normalnym zatrzymaniu na skrzyżowaniu, oczywiscie po tym leci łańcuszek pierdół ;( Trzeba będzie chyba rozebrać i wyłączyć lub podregulować kierunkowskazy. Może udałoby się wykozystać tylko wyłącznik bezwładnościowy stopu, a całą elektronikę zastąpić swoim układem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Odkopuje, bo kumpel kupił sobie skuter elektryczny. Twierdzi, że sygnalizowanie ręką jest niebezpieczne, bo mozna stracić równowage. Czy są jakieś sensowne kierunki, które można by polecić? https://allegro.pl/listing?string=kierunkowskazy rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.