arek1987 Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 (edytowane) Witajcie, poszukuję roweru dla siebie: mężczyzna, 187cm, 100kg. Do czego? - jazda turystyczna - chciałbym też zamontować sakwy i nie zahaczać o nie piętami czasami do jazdy do pracy (25km) czy w wolnych chwilach nie tylko po asfalcie, ale także po leśnych drogach (okazjonalnie), jazda także na dłuższe wycieczki - 80/100km. - jazda przygotowująca do triathlonu - stąd ta jazda do pracy, ale też sam start. Nie chodzi o rower startowy, tylko dopiero zaczynam przygodę z tym sportem Da się to jakoś połączyć? Arek Edytowane 6 Października 2020 przez arek1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 (edytowane) A budżet na to jest jakiś określony? PS. Mi się trekking/cross nijak z triatlonem nie kojarzy, w celach treningowych to prędzej szosa tu się przyda i pewnie może być nawet i rowerem startowym dla amatora po doposażeniu w lemondkę. Edytowane 6 Października 2020 przez m0d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek1987 Napisano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Około 2000. Pewnie będę startował 1-2razy w roku, zaczynając od 20km na rowerze podczas startu, więc z tego co czytam na forach tematycznych nie ma sensu kupować szosowego roweru, jeśli nie będzie się go używało na co dzień i do tego jest się amatorem, a starty są bardziej dla frajdy niż dla konkretnych wyników, stąd moje pytanie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek1987 Napisano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Tak naprawdę chodzi mi po prostu o węższą oponę, a nie konkretny rower do startów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Amatorsko da się wykorzystać w triatlonie trekkinga. Zdejmujesz szpej i jedziesz. Kilku kolegów tak robi. W tym przedziale to chyba Lazaro i klony nadal brylują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek1987 Napisano 7 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2020 4 godziny temu, cienkun napisał: Amatorsko da się wykorzystać w triatlonie trekkinga. Zdejmujesz szpej i jedziesz. Kilku kolegów tak robi. W tym przedziale to chyba Lazaro i klony nadal brylują. No właśnie tak myślałem. Jakiś konkretne Lazaro polecasz na dobrym osprzęcie? Jestem zielony w tym. "Klony" - masz na myśli składaki czy używki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi