malywarsztacik Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Witam koledzy. Stoje przed dylematem czy inwestować w rower czy kupić nowy. Stary rower przejechał juz trochę kilometrów. W niedługim czasie będe musiał wymienić koła, zuzyły się obręcze od hamulców v-brike. Rozważam założenie hamulców hydraulicznych tarczowych. Ale czy to sie opłaca? Czy ktoś z was montował do takie hamulce do nieprzystosowanej ramy. Wstawiłem fotki mojej ramy Jakiego adapteru użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Bezpieczeństwo takich adapterów jest raczej dyskusyjne. Ja sam nie polecałbym pchania tarczówek do nieprzystosowanego widelca. Może działać, może coś rozwalić w złym momencie i sobie coś połamiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malywarsztacik Napisano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Dlatego pytam o opinie czy może lepiej kupić ramę i koła przystosowane do ham tarczowych Rozglądałem sie za rometem Wagant myśle że to może być dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Możesz wymienić sam widelec bo i tak hamujesz przodem i sama tarczówka na przodzie dużo zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 No a na tył dać ten adapter, bo nawet w przypadku awarii nie będzie to takie groźne jak utrata przodu bez ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malywarsztacik Napisano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Jaki adaprer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Adapter mocowania hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malywarsztacik Napisano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Taki troche słabiutki ten adapter tak mi sie wydaje . Dojdą sakwy i ja to jakieś razem 110 kg + waga roweru. To moge sie zdziwic zjezdzajac z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Każdy adapter to jest w pewnym sensie druciarstwo, więc sam widzisz. I tak lwia część siły hamowania to przód, więc może i nie byłoby tak źle, ale chyba sam bym się w to nie bawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi