Skocz do zawartości

[opona] czy da się wymienić bez rozkręcania koła?

mistrzou

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcę wymienić oponę w tylnym kole roweru elektrycznego na którym zamontowany jest silnik. Czy da się wymienić oponę bez rozkręcania koła? Nie jestem akurat w posiadaniu tego roweru ale był on zaprowadzony do serwisu rowerowego i Pan stwierdził, że nie podejmie się wymiany opony w tylnym kole a jedyny serwis elektryków podobno jest we Wrocławiu. Ja jednak uważam, że dało by się odwrócić rower do góry kołami i wymienić oponę bez rozkręcania koła, czy mam rację czy nie obędzie się bez rozkręcania koła i mieszania w elektryce, przewodach i sterowniku?

Napisano

No jak chcesz wymienić oponę gdy koło siedzi w ramie pomiędzy rurkami?

Napisano
Teraz, SoloTM napisał:

Jeśli dasz radę bez zdejmowania koła to Twój nick tutaj stanie się nieśmiertelny. ;)

Nie da się. 

Nick zobowiązuje! ;) (Nie traktujcie jako złośliwość tego żartu, proszę)

Napisano

Chyba do końca nie zrozumieliście kolegi... Koło trzeba zdjąć (i chyba nikt tutaj nie myśli inaczej), ale jak przewody wychodzą tylko po jednej stronie koła to bez problemy wymienisz oponę bez rozkręcania elektroniki w kole. Na przyszłość zastanów się jak dobrze zadać pytanie :P

Napisano

Podejrzem, że może mu o to chodzić, ale gdyby jak mówisz - sformułował pytanie inaczej - nie byłoby wątpliwości i śmieszków. :) 
Przynajmniej napisał to po polsku, bo niektórzy potrafią walnąć taki post, że hieroglify łatwiej odczytać. :icon_lol: A potem się jeszcze obrażają, że nikt nie pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...