hawkeye Napisano 11 Października 2020 Autor Napisano 11 Października 2020 Teraz, m0d napisał: Mierzyłeś "balon" czy razem z klockami bieżnika? Balon. Chociaż pomiar jest utrudniony, klocki po przeciwnych stronach się mijają więc ciężko przyłożyć suwmiarkę
m0d Napisano 11 Października 2020 Napisano 11 Października 2020 No to zmierz dla porównania razem z klockami i być może wszystko będzie się zgadzać z podanym rozmiarem
hawkeye Napisano 13 Października 2020 Autor Napisano 13 Października 2020 W dniu 11.10.2020 o 11:16, hawkeye napisał: Balon. Chociaż pomiar jest utrudniony, klocki po przeciwnych stronach się mijają więc ciężko przyłożyć suwmiarkę Wtedy barzo 54, mezcal bez zmian.
bastard83 Napisano 28 Października 2020 Napisano 28 Października 2020 Witam, przymierzam się do wymiany opon z roweru (Kands Alfa City) trekingowego CST Traveler Cross 42-622 (700-40C) na bardziej dostosowane do ścieżek/dróg polnych/leśnych, na szuter, trochę błoto/piach. Żeby nie było, jestem amatorem. Zastanawiam się na Continental RaceKing 29x2.0 Schwalbe Smart Sam 29x1.75. Myślę, że opona 2" (50 mm) powinna wejść. Budżet to ok 60-80 zł. Czy powyższe opony są ok, czy może polecicie coś lepszego?
artoor Napisano 1 Listopada 2020 Napisano 1 Listopada 2020 W dniu 1.10.2020 o 11:32, bogus92 napisał: Potwierdzam zdanie @cervandes na temat Ikon vs Mezcal. Ikona jak szybko założyłem, tak szybko sprzedałem. Opory miał niesamowite, do tego był bardzo głośny na asfalcie a i trakcja na nawierzchniach o których napisałeś była kiepska. Po zmianie na Mezcala rower sam jedzie Po asfalcie i twardym jedzie, ale trochę piachu i stoi. Hawkeye nadmienił, że nie czuje się pewnie na IKONach, ale na Mezcalach pewniej się nie poczuje. Opinię o IKONach potwierdzam. Cieszyłem się przez chwilę po przesiadce z Ardentów, ale fruwać się na nich nie da.
Mod Team bogus Napisano 1 Listopada 2020 Mod Team Napisano 1 Listopada 2020 54 minuty temu, artoor napisał: Po asfalcie i twardym jedzie, ale trochę piachu i stoi. Tu się nie zgodzę, w piachu w moim odczuciu jest dobrze, ostatnio nawet zaskakująco poradziły sobie w błocie. Jednak błoto i mokre tereny to nie są do końca rewiry Mezcala. Chociaż chyba nikt tego nie oczekiwał.
zekker Napisano 1 Listopada 2020 Napisano 1 Listopada 2020 W dniu 28.10.2020 o 08:53, bastard83 napisał: Myślę, że opona 2" (50 mm) powinna wejść. Zamiast myśleć zmierz Potrzebujesz ponad 10mm zapasu w ramie (względem obecnych), lepiej koło 20mm, żeby wcisnąć tak szerokie opony. Kiedyś w crossowej ramie (Accent Shannon 2007) też chciałem wpakować coś pokroju 1,9-2,0", skończyło się na Smart Samach 1,75" i dużo zapasu nie było. Dodatkowo musiałem kombinować z tylnym błotnikiem bo przestał się mieścić. Przesiadałem się z 38mm. Największą różnicę odczułem na piachu, zaczęło się całkiem nieźle po nim jechać. Na błoto ciężko mi porównać, bo zmienili trochę przez ten czas bieżnik. Wtedy dawały radę ale bez szału, no i dużo zależy jakie błoto.
bastard83 Napisano 2 Listopada 2020 Napisano 2 Listopada 2020 I właśnie takie Smart Samy 1,75" kupiłem. Przyczepność lepsza, pewniej się na niej czuje na leśnej drodze. W piasku też jest lepiej. Poniżej zdjęcia jeszcze ze starą oponą i calówką. Chciałem szersze opony, ale też nie zbyt szerokie. Taki kompromis, żeby też zbyt ciężko nie było, a te Smart Samy 2,10" to już 54 mm. Przy okazji okazało się, że jeden konus jest do wymiany (podczas wymiany opon sprawdziłem opory osi) i zrobiłem przegląd bębenka, już przeskakiwał.
bastard83 Napisano 20 Maja 2021 Napisano 20 Maja 2021 Przepraszam że tak post pod postem. Szukałem w sieci, ale nie mogę znaleźć wyjaśnienia dlaczego jedna opona ma dwie różne szerokości? Na przykładzie mojej starej opony CST 28x1,6 700-40C 42-622. Dlaczego w zależności od systemu szerokość jest inna 40 mm (w calach 40,64 mm) czy 42 mm?? Wiem że to niby nie wiele i zależy to również od ciśnienia, to pomijam. Dane podane przez producenta są różne i nie wiem dlaczego. Możecie mi to wyjaśnić?
fw66 Napisano 21 Maja 2021 Napisano 21 Maja 2021 Najlepiej brać średnią z tych trzech - 40.88 ;>) Szybkie pytanie: kupiłem Spotted Cat - w którą stronę powinny się kręcić? Pierwszy raz zakładam bez dętek i nie chciałbym 2 razy się męczyć.
bastard83 Napisano 21 Maja 2021 Napisano 21 Maja 2021 Byłem wczoraj u znajomego i u niego w kolarzówce szerokość akurat w tym rowerze była taka sama 20 kilka mm, chyba 25-622 700-25C. Tylko na tej oponie, a właściwie 2 oponach. Na pozostałych te parametry się różnią.
zekker Napisano 22 Maja 2021 Napisano 22 Maja 2021 W dniu 20.05.2021 o 09:25, bastard83 napisał: Dlaczego w zależności od systemu szerokość jest inna 40 mm (w calach 40,64 mm) czy 42 mm?? Bo to nie są faktyczne rozmiary, a coś bliżej klasy rozmiaru Teoretycznie najbliżej prawdy powinna być rozmiarówka etrto, gdzie podana jest wewnętrzna średnica opony (rozmiar obręczy) i średnica/szerokość. Np. 42x622 to opona na obręcze 622mm (28") i szeroka na 42mm. Rozmiar calowy, to zewnętrzna średnica opony i szerokość. Bywają z tego problemy, bo niektóre opony 27" są na większe obręcze niż opony 28". 700x40C to rozmiarówka francuska, 700 to średnica zewnętrzna opony, 40 to szerokość (może wysokość, średnica balona), C to dodatkowe oznaczenie szerokości (A najszersza, D najwęższa). Byłoby dobre, gdyby te 40 to była wysokość opony, a litera modyfikator szerokości, odstępstwo od tych 40mm. Najlepiej jakby do etrto dodali dwa promienie balona opony, tak żeby była wiadoma wysokość i szerokość. A na koniec to nakładają się jeszcze nieścisłości producentów opon. Podaje 42mm, a faktycznie jest np. 40mm. 19 godzin temu, fw66 napisał: Szybkie pytanie: kupiłem Spotted Cat - w którą stronę powinny się kręcić? Nie ma oznaczeń kierunku? Spróbowałbym z przodu tymi schodzącymi wypustkami do przodu, powinien być mniejszy opór i lepsze hamowanie w terenie. Tył na odwrót, żeby lepiej się wgryzała jako napędowa. Ewentualnie tak samo jak przednią.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.