przemeg Napisano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 @Zigfir a jak oceniasz 6tke? Szczególnie w zastosowaniach poza asfaltem Myślałem o gravelu albo przełaju. I o ile w xc mam 1×11 i sobie chwalę o tyle drugi rower z przeznaczeniem na słaby asfalt i polne szutry chciałbym jednak mieć 2 blaty z przodu. Szkoda że Kross nie daje w 7 opcji wyboru konfiguracji napędu. Rama karbonowa kusi, szczególnie poza asfaltem ma swoje plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Jak w XC napęd 1xx przypadł ci do gustu, to nie widzę problemu dlaczego miał by ci nie podpasować w gravelu. 1xx obrósł troszkę w legendy, praktyka ich nie potwierdza. Nawet na blacie 42 bardzo trudno jest tak rozkręcić rower żeby czuć się jak chomik. 1xx bardzo fajnie się sprawdza właśnie na terenie mieszanym. Po jednym sezonie na grx400 stwierdzam że napęd 2x jest zbyt przeceniany, a 1xx zmitologizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigfir Napisano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, przemeg napisał: @Zigfir a jak oceniasz 6tke? Szczególnie w zastosowaniach poza asfaltem Myślałem o gravelu albo przełaju. I o ile w xc mam 1×11 i sobie chwalę o tyle drugi rower z przeznaczeniem na słaby asfalt i polne szutry chciałbym jednak mieć 2 blaty z przodu. Szkoda że Kross nie daje w 7 opcji wyboru konfiguracji napędu. Rama karbonowa kusi, szczególnie poza asfaltem ma swoje plusy. 6-tka na żwirku idzie jak wściekła. Ten rower do tego został stworzony - do szybkiej jazdy po żwirze i w domyślnej konfiguracji tam się prowadzi rewelacyjnie. Sprawdza się sporo lepiej niż np XC. Sytuacja odwraca się dopiero wraz z pogorszeniem terenu. Moja ostatnio niestety mało tereny żwirowe odwiedza, bo na żwirki latam tylko z synem i wolę wolniejsze XC zabierać, bo źrebak młody jeszcze 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 W dniu 4.02.2021 o 21:55, LSkiper napisał: z jakiegoś powodu mam lekko skrzywione zębatki w tej RS510 Mam to samo. Te korby chyba przechodzą taką kontrolę jakości, ze takie egzemplarze wypuszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 @clavdivs na płaskim ten napęd mi wystarczy. Ale 2 blaty z przodu przydałyby się na podjazdach. 40x42 może brakować, szczególnie jak się wraca do domu a podjechać trzeba. @Zigfir czy może mierzyłeś kiedyś, jaki jest przekrok ramy L w 6.0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigfir Napisano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 @przemeg Nie wiem dokładnie, w którym miejscu interesuje Cię wymiar.Z grubsza na GP5000 28 mm przy rurze podsiodłowej 77 cm, 78 na wysokości suportu i dalej aż do garbu do 85 cm dochodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Dzięki to mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbol Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Mam pytanie, czy ktoś zna pełną specyfikację sztywnych osi w Eskerze 7,0 ? Te Shimano są totalnie do duszy, i chcę je wymienić. M12x1,5 x100mm (jaka L total?) M12x1,5 x142mm (jaka L total?) Szukałem na Ali, ale tam mają inne oznaczenia. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Skoro masz ten rower to gdzie leży problem w zmierzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi