hanjin Napisano 27 Września 2020 Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Witam mam następujące pytanie obecnie posiadam cały kompletny napęd Deore M6000 3x10s. Sprawa dotyczy hamulców i manetek. Chciałbym zmienić hamulce na Deore XT 8120 4 tłoczkowe ale pojawia się problem z manetkami. XT posiada i spec EV a M6000 ma i spec II .Rozumiem,że obecne manetki nie podejdą pod nowe klamki hamulcowe i tu wymyśliłem sobie tak: 1. Obecne manetki zostawić i spróbować zamontować na jakimś adapterze jeśli tak to jakim? lub 2. Kupić nowe manetki Deore XT 2/3x12 tylko czy manetka Deore XT M8100 12s będzie prawidłowo obsługiwała kasetę 10s? Przerzutkę na razie chciałbym zostawić Deore m 6000 a może w przyszłości zmieniłbym na jakąś XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Nie da się zgrać klamek na I-Spec EV z manetkami I-Spec II. Jako tako da się zamontować manetki na obejmę bez telewizorków i klamki pod EV. Nie ma manetek XT M8100 pod 3 blaty. Manetka 12s nie zadziała z kasetą 10s. Podobnie przerzutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 27 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Telewizorków nie mam w obecnych manetkach. Także ewentualnie jakimś adapterem można by spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Na ten moment nie słyszałem by taki adapter istniał, więc może być kiepsko to poskładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Września 2020 Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Zapomnij nawet jeśli adapter by się pojawił a nawet gdybyś miał to na samej obejmie oryginalnej bez tv to zakres regulacji jest taki, że będziesz przeklinał każdy wyjazd. IMHO w tej sytuacji najlepsze co możesz zrobić to zmienić same zaciski na br-mt520 ew. 420. Wszystko inne będzie pasować. Siła hamowania będzie taka sama jak w 4 tłoczkowych XT (te same średnice tłoczków w zaciskach, ta sama średnica tłoka w klamkach, te same klocki hamulcowe, w obu przypadkach przewody bh90). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 27 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Przeglądam trochę internet i znalazłem jeszcze opcję na zestaw BR M8020. Klamka jest m8000 na i spec II także obyłoby się bez kombinacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Września 2020 Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Musisz sobie tylko odpowiedzieć na pytanie po co? Dla regulacji odległości klamki od kierownicy pokrętasem zamiast imbusa? Czy dla ceramicznych tłoczków, które lubią sobie pękać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 27 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Szczerze to po prostu chcę kupić coś fajnego do roweru i tyle. Jestem fetyszystą rowerowym i po prostu chcę mieć takie hamulce. Czy je kupię to się jeszcze okaże bo może się rozmyślę i kupię inny gadżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Września 2020 Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 27 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Kurs został nakreślony. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.