aniakropekk Napisano 27 Września 2020 Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Cześć, nie znam się zupełnie na rowerach elektrycznych. Sama wolę pedałować siłą własnych mięśni, ale planuję zakup roweru elektrycznego w prezencie dla ojca. W związku z tym uśmiecham się do Was szczerze i proszę o pomoc. Trochę poczytałam, trochę zapisałam. Wymagania co do roweru: Wymagania: 1) koła 28 cali 2) trekingowy 3) napęd w ramie 4) silnik z wolnobiegiem (bezoporowy po rozładowaniu) 5)napędy Bafang, Yamaha, Shimano, Brose czy Bosch - popularne, więc części są dostępne 6) 36V 7) bateria LI-ON 8) Shimano Acera, Deore ew. Nexus 7 biegowy 9) rozmiar ramy 23, mężczyzna 194 wzrostu 10) do 10 000 zł W co celować? Jaka marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarli02 Napisano 28 Września 2020 Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Jeśli trekking to Gazelle Medeo. Mam miejski model Orange C8 z silnikiem Bosch Active Plus - piękna jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 29 Września 2020 Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) .... 4) silnik z wolnobiegiem (bezoporowy po rozładowaniu) Tylko Brose ma możliwość odłączenia silnika od napędu więc przy jeździe bez prądu nie daje dodatkowych oporów . Shimano , Yamaha i Bosch mniejsze albo i całkiem spore opory mają . Tylko , że z tego co czytałem i słyszałem Brose są 100% awaryjne ! Wszystkie wracają do sklepu z uszkodzonym silnikiem . Dotyczy rowerów kupionych w 2019 i 2020 roku . inną sprawą jest że e biki są bardzo ciężkie czyli nawet z ,,bezoporowym " silnikiem nie będzie się tym jechało jak normalnym rowerem . Z drugiej strony jeśli kupisz rower z aku 400 , a tym bardziej 500 Wh to prądu starczy na wiele km . Nie piszę tego żeby zniechęcić do kupna tylko żebyś miała pełny ( lepszy ) obraz sytuacji . Na e bikach jeździ się przeważnie na prądzie , trzeba tylko wybrać tryb odpowiedni do potrzeb . Co do konkretnych modeli nic nie będę polecał bo : 1 decyduje dostępność , a z tą , pod koniec sezonu chyba średnio 2 masz całkiem sensowne założenia i wszystkie rowery spełniające twoje kryteria ( pomijam pkt 4 ) powinny być ok . Aha , nic nie wiem o napędach Bafang , osobiście trzymałbym się trzech najpopularniejszych - S , B , Y . Edytowane 29 Września 2020 przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniakropekk Napisano 29 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2020 https://sklep.k2rowery.pl/rower-rapid-gts-z-kolekcji-unibike-2020-p-4877.html Co powiecie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 29 Września 2020 Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Brać . Dobry rower z chwalonym systemem wspomagania . Bateria chyba 418 Wh ale w niegórskim terenie , przy rozsądnym wspomaganiu powinna starczyć na kilkadziesiąt km . https://www.shimano-steps.com/e-bikes/poland/pl/product-information/city-trekking/e6100 O automatycznej zmianie biegów nie czytaj , w tym rowerze tego nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi