Wafel69 Napisano 25 Września 2020 Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Witam Potrzebuję kurtki zimowej. Nie potrzebuję kurtki przeciwdeszczowej bo mam Endurę Singletrack , pod którą założę termoaktywną koszulkę bluzę mt500 i wiem ze w takim zestawie mogę smigać w śnieg i deszcz. Zastanawiam się nad kurtką Endura Windchill 2019 lub 2020. Czy ktoś używa? Jakie są Wasze opinie na jej temat? Kurtki dość mocno się od siebie różnią - 2019 ma membranę chroniącą przed wiatrem z przodu, a tył bez membrany. 2020 jest ogólnie grubsza i ma membranę na całości. 2020 jest znacznie cieplejsza i nieco gorzej oddycha, lecz jest to odczuwalne w wyższych temperaturach. Czy taki model z 2020 + termo koszulka brubeck ale ta cieplejsza starczą na temp -5 do +5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 26 Września 2020 Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Ja jeżdżę na kurtkach z włoską membraną WindTex. Przy tych temperaturach, o których wspominasz używam tylko bieliznę termiczną + kurteczka. Kurtka posiada membranę na wszystkich elementach, przód, tył, rękawy. Gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbajol Napisano 29 Września 2020 Udostępnij Napisano 29 Września 2020 wiatrówka + polartec powerstretch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 29 Września 2020 Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Jak nie musisz mieć tylnych kieszeni "pod ręką", to zwykła wiatrówka, a pod spód to już zależy od temperatury i twojej termiki. Ale myślę, że bielizna termo i ta bluza Endury +wiatrówka np. ja bym obleciał praktycznie całą zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 30 Września 2020 Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Mam Shimano z ociepleniem i spodnie także z ociepleniem + bielizna termiczna i dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi