Wafel69 Napisano 25 Września 2020 Napisano 25 Września 2020 Witam Potrzebuję kurtki zimowej. Nie potrzebuję kurtki przeciwdeszczowej bo mam Endurę Singletrack , pod którą założę termoaktywną koszulkę bluzę mt500 i wiem ze w takim zestawie mogę smigać w śnieg i deszcz. Zastanawiam się nad kurtką Endura Windchill 2019 lub 2020. Czy ktoś używa? Jakie są Wasze opinie na jej temat? Kurtki dość mocno się od siebie różnią - 2019 ma membranę chroniącą przed wiatrem z przodu, a tył bez membrany. 2020 jest ogólnie grubsza i ma membranę na całości. 2020 jest znacznie cieplejsza i nieco gorzej oddycha, lecz jest to odczuwalne w wyższych temperaturach. Czy taki model z 2020 + termo koszulka brubeck ale ta cieplejsza starczą na temp -5 do +5? Cytuj
tymooteusz Napisano 26 Września 2020 Napisano 26 Września 2020 Ja jeżdżę na kurtkach z włoską membraną WindTex. Przy tych temperaturach, o których wspominasz używam tylko bieliznę termiczną + kurteczka. Kurtka posiada membranę na wszystkich elementach, przód, tył, rękawy. Gorąco polecam. Cytuj
wierzbajol Napisano 29 Września 2020 Napisano 29 Września 2020 wiatrówka + polartec powerstretch Cytuj
beskidbike Napisano 29 Września 2020 Napisano 29 Września 2020 Jak nie musisz mieć tylnych kieszeni "pod ręką", to zwykła wiatrówka, a pod spód to już zależy od temperatury i twojej termiki. Ale myślę, że bielizna termo i ta bluza Endury +wiatrówka np. ja bym obleciał praktycznie całą zimę Cytuj
pdz Napisano 30 Września 2020 Napisano 30 Września 2020 Mam Shimano z ociepleniem i spodnie także z ociepleniem + bielizna termiczna i dają radę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi