ko17 Napisano 23 Września 2020 Udostępnij Napisano 23 Września 2020 (edytowane) Witam pasjonatów dwóch kółek . Mam do was pytanie odnośnie poprawności montażu dampera .Znalazłem w sieci taki sam rower jak mój z tym że damper w nim jest założony w stosunku do mojego do góry nogami....czy taki sposób montażu jest dopuszczalny bądź poprawny??? jeżeli tak to czy coś jest na plus???? dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi . Pierwsze zdjęcie mój damper w rowerze , drugie zdjęcie znalezione w sieci. Edytowane 23 Września 2020 przez ko17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2020 15 minut temu, ko17 napisał: Pierwsze zdjęcie mój damper w rowerze Wrzuć zdjęcie całego roweru. Co to to jest po prawej stronie tłumika? Poza tym nie wygląda to na takie same rowery patrząc na kształt rury podsiodłowej, dolny punkt mocowania tłumika i kształt rockera ( popychacza ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 23 Września 2020 Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Możliwe, że ktoś przerabiając go na elektryka odwrócił damper, żeby zmieścić baterię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Sposób montażu nie ma wpływu na jego pracę. Montować należy tak, aby był jak najdogodniejszy dostęp do pokręteł regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2020 7 minut temu, sznib napisał: Montować należy tak, aby był jak najdogodniejszy dostęp do pokręteł regulacji. Raczej priorytetem jest montaż zapewniający brak kolizji przy pełnej kompresji. Dostęp do regulacji tłumieni jest drugorzędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Teraz, durnykot napisał: montaż zapewniający brak kolizji przy pełnej kompresji. No, to jest oczywiste. Ale jak nie ma kolizji w obu położeniach, to jak pisałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ko17 Napisano 23 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Godzinę temu, durnykot napisał: Wrzuć zdjęcie całego roweru. Co to to jest po prawej stronie tłumika? Poza tym nie wygląda to na takie same rowery patrząc na kształt rury podsiodłowej, dolny punkt mocowania tłumika i kształt rockera ( popychacza ). Roczniki inne ale to i tak są kona stinky w dodatku elektryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Przy kompresji zbiorniczek wyrównawczy może uderzać w to czarne coś. Ustawienie "do góry nogami" może zlikwidować problem. Usiądź i sprawdź. Teraz, ko17 napisał: Roczniki inne ale to i tak są kona stinky Inne roczniki to inna kinematyka zawieszenia , długość rockera i punkty montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Przy uginaniu górna cześć dampera idzie trochę do przodu. Nie koliduje Ci z ta baterią od elektryki? Najlepiej sprawdzić tak że wymontujesz damper, zdemontujesz z niego sprężynę, zamontujesz tak do roweru i ugniesz na max. Ed/ Kot szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ko17 Napisano 23 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Godzinę temu, durnykot napisał: Wrzuć zdjęcie całego roweru. Co to to jest po prawej stronie tłumika? Poza tym nie wygląda to na takie same rowery patrząc na kształt rury podsiodłowej, dolny punkt mocowania tłumika i kształt rockera ( popychacza ). odpowiadając na Twoje pytanie co to jest,to jest koszulka termokurczliwa no bo niestety ten zbiorniczek haczy mi o skrzynkę na baterię..... i moje pytanie na temat poprawności zamontowania dampera było takie czy można do góry nogami zamontować takiego foxa , bo jak to w niczym nie przeszkadza to ja go bym też tak zamontował ze by mi nie ocierało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Można, montuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ko17 Napisano 24 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Wielkie dzięki panowie za udzielone odpowiedzi temat zamykam P.S potrzebuje pomocy z hamulcem magura mt5 , ale idę pisać tam gdzie powinienem , porządek musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi