artek04 Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Witam zacne grono :-) Mam do Was może nietypowe pytanie, niby proste jak podłączyć prawidłowo lampę widoczną na fotce? W czerwonym kółeczku zaznaczyłem piny gdzie jest błyskawica, więc chyba to plus, na zielono zaznaczyłem piny z oznaczeniem masy, więc to zapewne minus. Zastanawia mnie dlaczego są dwa minusy i dwa plusy, może np. druga para jest do podłączenia np. ładowarki telefonu czy coś podobnego? Ten kabelek wiadomo "idzie" do dynama w piaście przedniej, ale jak podłączyć prawidłowo dwa przewody, które "idą" do lampy tylnej? Nie chcę uszkodzić diod w lampie jakbym podłączył źle dlatego tutaj pytam Was. Jest to lampa która ma tez opcję do jazdy dziennej, jest taka jak ta: https://www.bikester.pl/busch-mueller-lumotec-iq-fly-premium-t-senso-plus-dynamo-rowerowe-czarny-przezroczysty-364782.html Te oznaczenia pod załacznikiem to co dokładnie znaczą? O to wiadomo, wyłączone oświetlenie, a co znaczą te dwie pozostałe litery T,S ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2020 http://en.bumm.de/fileadmin/user_upload/Anleitungen/174qrt.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artek04 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Bardzo dziękuję, czyli tak jak myślałem, ale nie byłem do końca pewien, dwa górne piny podłączyć do lampy tylnej, ciekawe zatem po co są te dolne piny...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artek04 Napisano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2020 Dzień dobry, Jeszcze mam pytanie odnośnie lampy tylnej, otóż mam w rowerze z tyłu lampę Busch&Müller Toplight 321 Plus , świeci fajnie tylko nie ma podtrzymania na postoju, wewnątrz luźno "lata" jakś część zapewne jest to kondensator, może podczas jazdy-wstrząsów coś puściło, nie wiem lut czy coś podobnego, chciałbym ją rozebrać, tylko obawiam się że plastyk mi popęka, bo na pewno jest sklejona, rozbierał już ktoś z Was taką lub podobną lampę? Zastanawiam się czy gra jest warta świeczki, bo jak mam ją połamać czy coś uszkodzić z obudowy to chyba lepiej jak zostanie tak jak jest obecnie, ale kusi mnie aby ją rozebrać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.