ToTamir Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Witam, Jakie trenażery będą pasowały do mojego roweru? Podobno jest spory problem z wpasowaniem i przejściówkami, a zdania "ekspertów" w okolicy są podzielone... A ja mam zamiar kupić, złożyć i używać, a nie bawić się przez 3 miesiące w wymiany i oczekiwania na części. Od siebie dodam (bo na ramie jest tylko 12x142), że według producenta THRU-AXLE jest x1.5. Napęd shimano ultegra. Jeżeli będą potrzebne jakieś inne zdjęcia, czy parametry to oczywiście podam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Trenażery nie są w standardzie dostosowane do sztywnych osi, po prostu będziesz potrzebował adaptera (czyli w większości przypadków dodatkowej osi) dedykowanej do konkretnego modelu trenażera i 12x142 2 minuty temu, ToTamir napisał: jest x1.5 to jest skok gwintu osi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2020 14 minut temu, ToTamir napisał: Podobno jest spory problem z wpasowaniem i przejściówkami A jest? Praktycznie każdy współczesny trenażer współpracuje ze sztywnymi osiami. Niektóre zawierają adaptery w zestawie (np Elite Direto X), do niektórych trzeba dokupić, ale nie jest to jakiś duży koszt. Tak czy inaczej lepiej wybrać trenażer wedle preferencji a potem martwić się przejściówkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.