MateosRoweros Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Czołem! Na co dzień śmigam na szosie GHOST Race 5500. http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&baza=rowery&pid=1393 Szosa przyznam, służy już drugi sezon i sprawuje się na miarę aktualnych potrzeb. Jednak (zawsze jest to jednak:) ), korci mnie na wymianę ramy. Coś lżejszego. Napęd Shimano 105, przerzutka ultegra tył zostaje. Reszta do zmiany. Po głowie chodzi mi kilka pytań: 1) Jaka nowa rama? - chiński karbon, - Accent Draft (1400 zł set 2kg waga) - https://www.centrumrowerowe.pl/rama-szosowa-carbon-pd21484/?v_Id=136962&gclid=EAIaIQobChMI5ZuLwtby6wIVmNwYCh2Z-wbAEAQYBCABEgJzPPD_BwE - coś innego? 2) Przejeździć do końca aktualny sezon na obecnej ramie, naszykować fundusze na coś nowego? (Salva?) _____________ Jeżdżę do 100km max weekendami, na co dzień ~ 30km. Wymagania amatorskie Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 25 minut temu, MateosRoweros napisał: Jeżdżę do 100km max weekendami, na co dzień ~ 30km. Wymagania amatorskie Tyle robię na MTB 26" ( o wadze z bidonami 13kg ), więc zadaj sobie pytanie po co wymieniać ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateosRoweros Napisano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Również zdarza mi się wskoczyć na MTB, ale nie w tym rzecz. Szosa = inny styl jazdy, pozycja. O różnicach względem MTB to już pewnie powieści powstały. Pisząc "Wymagania amatorskie" miałem na myśli czasy średnie rzędu 32-3km/h. Na spokojnie. Budżet jest, poszaleć z nową ramą można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Ale czego oczekujesz po zmianie ramy np. na takiego drafta? Co się w tym rowerze zmieni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 On chyba myśli, że rama drafta będzie lżejsza od tego co ma. Otóż nie będzie, a jeśli nawet to jakieś marginalne wartości, do tego ma lakier, który rysuje się od patrzenia. Rower masz kilkunastoletni i jakiekolwiek inwestycje w niego czy też branie osprzętu do nowej ramy to głupota. BTW ta rama z centrum rowerowego to zwykły chińczyk, którego na ali kupisz za połowę tej ceny. Nooo ale to też większego sensu nie ma bo prawie nic z obecnego roweru nie będzie do niej pasować;P Kup sobie inny rower. Za ~4k znajdziesz już jakiś fajny karbon na 11s grupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.