MateosRoweros Napisano 18 Września 2020 Napisano 18 Września 2020 Czołem! Na co dzień śmigam na szosie GHOST Race 5500. http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&baza=rowery&pid=1393 Szosa przyznam, służy już drugi sezon i sprawuje się na miarę aktualnych potrzeb. Jednak (zawsze jest to jednak:) ), korci mnie na wymianę ramy. Coś lżejszego. Napęd Shimano 105, przerzutka ultegra tył zostaje. Reszta do zmiany. Po głowie chodzi mi kilka pytań: 1) Jaka nowa rama? - chiński karbon, - Accent Draft (1400 zł set 2kg waga) - https://www.centrumrowerowe.pl/rama-szosowa-carbon-pd21484/?v_Id=136962&gclid=EAIaIQobChMI5ZuLwtby6wIVmNwYCh2Z-wbAEAQYBCABEgJzPPD_BwE - coś innego? 2) Przejeździć do końca aktualny sezon na obecnej ramie, naszykować fundusze na coś nowego? (Salva?) _____________ Jeżdżę do 100km max weekendami, na co dzień ~ 30km. Wymagania amatorskie Pozdrawiam.
MaxCava Napisano 18 Września 2020 Napisano 18 Września 2020 25 minut temu, MateosRoweros napisał: Jeżdżę do 100km max weekendami, na co dzień ~ 30km. Wymagania amatorskie Tyle robię na MTB 26" ( o wadze z bidonami 13kg ), więc zadaj sobie pytanie po co wymieniać ramę.
MateosRoweros Napisano 18 Września 2020 Autor Napisano 18 Września 2020 Również zdarza mi się wskoczyć na MTB, ale nie w tym rzecz. Szosa = inny styl jazdy, pozycja. O różnicach względem MTB to już pewnie powieści powstały. Pisząc "Wymagania amatorskie" miałem na myśli czasy średnie rzędu 32-3km/h. Na spokojnie. Budżet jest, poszaleć z nową ramą można
abdesign Napisano 18 Września 2020 Napisano 18 Września 2020 Ale czego oczekujesz po zmianie ramy np. na takiego drafta? Co się w tym rowerze zmieni?
Mihau_ Napisano 18 Września 2020 Napisano 18 Września 2020 On chyba myśli, że rama drafta będzie lżejsza od tego co ma. Otóż nie będzie, a jeśli nawet to jakieś marginalne wartości, do tego ma lakier, który rysuje się od patrzenia. Rower masz kilkunastoletni i jakiekolwiek inwestycje w niego czy też branie osprzętu do nowej ramy to głupota. BTW ta rama z centrum rowerowego to zwykły chińczyk, którego na ali kupisz za połowę tej ceny. Nooo ale to też większego sensu nie ma bo prawie nic z obecnego roweru nie będzie do niej pasować;P Kup sobie inny rower. Za ~4k znajdziesz już jakiś fajny karbon na 11s grupie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.