morfeusz1805 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Witam, Miała być modernizacja starego, ale będzie nowy. Rower będzie jeżdżony intensywnie przez kolegę po górach w Islandii przy wzroście 195 cm i 75 kg wagi. Rozmawiałem z nim i oglądał w tamtejszym sklepie Cube Stereo 120 Hpc Tm 2021 w przeliczeniu na złotówki około 10.600zł i tańszy Cube Stereo 120 Pro 2021. Wybór w Islandii jest bardzo ograniczony więc istnieje opcja ściągnięcia z zagranicy, niekoniecznie z Polski, czegoś zupełnie innego, ale do ceny należałoby doliczyć jeszcze podatek Vat 24% i wysyłkę. W grę wchodzi także używany w idealnym stanie. Myślę że pewnie jest coś ciekawszego w tej cenie. Tak jeszcze myślę czy nie lepiej byłoby złożyć na chińskim karbonie? Z tego co wiem jest kilka firm które robią bardzo dobre ramy. Ewentualne sklepy jakie udało się koledze tam znaleźć: https://tri.is/voruflokkur/9-fullsupension?fbclid=IwAR3WBAgKRgzhB8TpyqFCx96hoe_So5Ba8fhQ4uN8EoZTG9gZ4FmQ3KF8M0c https://markid.is/voruflokkur/scott-hjol/fulldempud-fjallahjol/?v=0bfc16cc12ef&fbclid=IwAR3WBAgKRgzhB8TpyqFCx96hoe_So5Ba8fhQ4uN8EoZTG9gZ4FmQ3KF8M0c https://orninn.is/product-category/reidhjol/utanvegar/full-suspension/?fbclid=IwAR3WBAgKRgzhB8TpyqFCx96hoe_So5Ba8fhQ4uN8EoZTG9gZ4FmQ3KF8M0c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Chiński carbon to proszenie się o wypadek: Oni oszczędzają na jakości. Rower ściągnięty z zagranicy to problemy z gwarancją, zwłaszcza w tak oddalonym regionie jak Islandia. Dodatkowy problem jest taki, że raczej nikt na tym forum nie zna języka i rynku islandzkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Amerykańskie aluminium też może być kłopotliwe... foto z tegorocznej edycji carpatia divide :-D Wniosek - cokolwiek ale z gwarancją realizowaną lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz1805 Napisano 16 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Ok, chiński karbon odpada. Z drugiej strony producent producentowi nierówny. Z tego co wiem, na chińskich karbonach ale sprawdzonych producentów ścigają się na maratonach. Nie widziałem nazwy tej ramy na filmie. A pomijając gwarancję? Oczywiste jest, że jeżeli za granica to gwarancji nie ma. Ale jeżeli uda się coś fajnego znaleźć w podobnej cenie, po doliczeniu Vatu, lub tańszego, to gwarancję można przeboleć. Teraz zaczyna się czyszczenie magazynów i może jest coś fajnego w atrakcyjnej cenie? Te Cuby w/w i tak będą dopiero w marcu po przedpłacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Września 2020 Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Chiński karbon z pewnego źródła można kupić od Marka Konwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz1805 Napisano 25 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Dzięki za wiadomość, zawsze dobrze wiedzieć. Rower został zamówiony, ten Cube Stereo 120 Hpc Tm 2021. Nie jest dla mnie wart swojej ceny, myślę że za ponad 10 tys. udałoby się coś lepszego znaleźć albo złożyć, ale syn kolegi powiedział że mu się podoba, kolega nie chce już męczyć tematu, rozdrabniać aby złożyć i zamówili. Do starego roweru kupił jakiś budżetowy komplet kół na aledrogo za 600zł i będzie sam jeździł rekreacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi