TommyPL Napisano 16 Września 2020 Napisano 16 Września 2020 Witam Ktoś może polecić jakąś bluzę dla niskiego (170cm) ale z brzuszkiem i szerszego w klacie ? Normalnie noszę ubrania L ale wszystkie typowo kolarskie w sklepach co mierzyłem to jak na szerokość dobre to za długie, jak długość ok to w rękawach, klacie i na brzuchu dramat. Pogodziłem się z tym, że raczej typowo kolarskiej bluzy jako 2gą warstwę nie kupię ale może ktoś miał podobny problem i inaczej go rozwiązał ? 1 Cytuj
Monika1996 Napisano 16 Września 2020 Napisano 16 Września 2020 A ja mam prawie 190cm wzrostu i nosze ciuchy kolarskie w rozmiarze S. Bez przymiarki się nie obejdzie. Możesz nosić szerszą bluzę, a na nią zakładać kamizelkę która zapobiegnie efektu Batmana. A jak masz za długie rękawy to może lepiej zamiast bluzy założyć dwie koszulki, a na ręce ocieplane rękawki 1 Cytuj
Mihau_ Napisano 16 Września 2020 Napisano 16 Września 2020 W sumie to ciuchy z ali zwykle mają rękawy przykrótkie;p Cytuj
Monika1996 Napisano 17 Września 2020 Napisano 17 Września 2020 17 godzin temu, Mihau_ napisał: W sumie to ciuchy z ali zwykle mają rękawy przykrótkie;p Tak samo jak teraz bardzo popularne maseczki na twarz które zalały allegro wszystko idzie z Chin. Kupiłem i sa mega wąskie bo chińczycy są mali i mają małe głowy. Gumki na uszy są za krótkie i powodują duży dyskomfort. Ale tego kupujący nie wie, a sugeruje się tylko ceną. 1 Cytuj
TommyPL Napisano 17 Września 2020 Autor Napisano 17 Września 2020 Nie nie, ali odpada. Kilak rzeczy tam kupiłem inie dość że tandetna jakość to jeszcze tak jak mówicie rozmiarówka z czapki. Tak jak pisałem muszę iść do sklepu przymierzyć dlatego szukam rozwiązania ale chyba sobie odpuszczę typowo rowerową chociaż kiedyś z 10 lat temu miałem z Decathlonu bluzę Btwin Pro za trochę większe pieniążki niż te zwykłe ubrania i była rewelacyjna ale teraz są tam zupełnie inne a właściwie to są na stronie bo stacjonarnie wszystko wykupione we wszystkich sklepach przez tą pandemię. Cytuj
beskidbike Napisano 17 Września 2020 Napisano 17 Września 2020 Jeśli bluza na MTB i rękawy mogą być trochę luźniejsze, a reszta dość przylegająca, to zobacz na tą bluzę https://www.bikester.pl/endura-mt500-full-zip-ii-koszulka-kolarska-czarny-403240.html Rozmiar S powinien ci pasować 1 Cytuj
Monika1996 Napisano 17 Września 2020 Napisano 17 Września 2020 Jak jest bardzo chłodno i weźmiemy dwie takie same bluzy jedną w rozmiarze S/M aby była mocno opinająca, a druga L/XL aby była luźna to ciepło będzie jedynie w tej mocno opinającej. Najlepiej się ubierać na cebulkę pod bluzę coś cieńszego lub na bluzę jakaś lekka minimalistyczna kurtka i wtedy bluza może falować na wietrze, a i tak jest ciepło 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi