Extezu Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Witam, Zauważyłem że wszystkie sakwy montowane na górze ramy (z okienkiem na telefon lub bez) są mocowane dwoma paskami rzepowymi do górnej rury i jednym paskiem między mostkiem a główką ramy. Czy pasek montowany pod mostkiem nie rysuje przypadkiem pierścieni dystansujących kierownicę od sterów podczas użytkowania roweru? Chodzi o pasek zaznaczony na zdjęciu w załączniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mizuro Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Wszędzie gdzie występuje tarcie elementy będą się ścierać. Wątpię jednakże żeby było to bardziej drastyczne niż miejscowo starty lakier na ramie od przewodów. Jeśli już musisz stosować sakwę tego typu, a jednocześnie chciałbyś zabezpieczyć przedmioty Twojego zainteresowania przed zużyciem polecam to https://www.google.com/search?q=teflon+samoprzylepny&rlz=1C1CHBD_plPL917PL917&oq=teflon+sa&aqs=chrome.0.0l2j69i57j46j0j46l2j0.4506j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Extezu Napisano 15 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Tego typu sakwy są popularne i myślałem że ludzi raczej zniechęca rysowanie się roweru w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Mi się prędzej przecierały torby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Extezu Napisano 15 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Teraz, Sansei6 napisał: Mi się prędzej przecierały torby Możesz powiedzieć coś więcej? Zakupiłem torbę tego typu i zacząłem się wahać w momencie montowania jej na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Mam już 3- ciataką poprzednei 2 nie były zbytnio markowe, i pierwsza mocno sie przetrała, tak, ze trzeba było szybko wymienić, a druga juz była troche przetarta ale w sklepie pojwiła si ewyczekiwana przeze mnie markow a torba, póki co jeżdżę z tą ostanią kilka miesięcy... Deuter A wyceirał mi się materiał w trobie od strony pirścieni. W pierwszej wytarło mi się do dziury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Parę rysek na podkładkach wartych jakieś grosze zdecydowanie nie wpływa na pracę silnika. Od siebie polecam nie przejmować się drobnostkami, bo rower to nie jest eksponat tylko taka poważniejsza zabawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.