Amarider Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 (edytowane) Witam czy jest możliwość wymiany sterówki z tapered na 1 1/8? Słyszałem że są przejściówki zeby zamontować tapered pod ramę z prostą główka, jednak widziałem na ich temat różne opinie. Amortyzator w którym chialbym to wykonac to fox float performance 32. Edytowane 15 Września 2020 przez Amarider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 https://activia.sgl.pl/amortyzatory_sklep/serwis/3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 16 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Ok dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Zamiast tak kombinować, i ryzykować uszkodzenie/zniszczenie sprzętu, lepiej byłoby sprawdzić, czy do Twojego roweru nie podejdą stery z zewnętrzną miską 1,5", które pozwolą na montaż widelca ze stożkową sterówką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 16 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2020 4 godziny temu, Galvatron napisał: Zamiast tak kombinować, i ryzykować uszkodzenie/zniszczenie sprzętu, lepiej byłoby sprawdzić, czy do Twojego roweru nie podejdą stery z zewnętrzną miską 1,5", które pozwolą na montaż widelca ze stożkową sterówką. Właśnie chodzi o to że rower w którym mam zamiar to zrobić nie jest jeszcze kupiony więc nie mam jak sprawdzić wymiarów. Więc nie wiadomo czy miska pasowała by do ramy. Sterówki nie zamierzam wymieniac sam. Nawet jak oddał bym do profesjonalistow dalej było by ryzyko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Rozumiem, że tego Foxa już masz? Jaki rower zamierzasz kupić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 16 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Zamierzam prawdopodobnie kupić rockhoppera 2021 jednak niedawno trochę zmieniłem plany. Nie foxa jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Jaki masz budżet na rower + widelec? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2020 5 godzin temu, Galvatron napisał: Jaki masz budżet na rower + widelec? Ok 6 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 W tej cenie dostaniesz kompletny, dobrze wyposażony rower: https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-500-29-id_8558253.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Teraz, Galvatron napisał: W tej cenie dostaniesz kompletny, dobrze wyposażony rower: https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-500-29-id_8558253.html A co myślisz o marin san quentin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 To jest zupełnie inny typ roweru - do agresywnej jazdy w dół i skakania. Tu masz krótki test: https://www.1enduro.pl/pojezdzone-marin-san-quentin-3-2019/ Do czego właściwie ma służyć ten rower? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2020 4 godziny temu, Galvatron napisał: To jest zupełnie inny typ roweru - do agresywnej jazdy w dół i skakania. Tu masz krótki test: https://www.1enduro.pl/pojezdzone-marin-san-quentin-3-2019/ Do czego właściwie ma służyć ten rower? Miasto jakieś zjazdy ze schodów czasem lasy ale myślę czy może nie zacząć by startować w zawodach mtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Co dokładnie rozumiesz przez "miasto" (poza jazdą po schodach) i "las"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2020 To znaczy jazda po prostym. Las po prostu szybsza jazda po lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 W takim razie celuj raczej w Rockridera XC 500. Co prawda w okolicach 6500 można już dostać rower z pełnym zawieszeniem, ale albo będzie on słabo wyposażony (Kross Earth 1.0), albo geometria i zawieszenie nie będą najlepsze na zawody (Rockrider XC 100S), albo kompletnie się tam nie sprawdzi (Rockrider AM 100S, Dartmoor Bluebird Evo ). Full jest fajny, ale mam wątpliwości, czy akurat u Ciebie się sprawdzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2020 3 godziny temu, Galvatron napisał: W takim razie celuj raczej w Rockridera XC 500. Co prawda w okolicach 6500 można już dostać rower z pełnym zawieszeniem, ale albo będzie on słabo wyposażony (Kross Earth 1.0), albo geometria i zawieszenie nie będą najlepsze na zawody (Rockrider XC 100S), albo kompletnie się tam nie sprawdzi (Rockrider AM 100S, Dartmoor Bluebird Evo ). Full jest fajny, ale mam wątpliwości, czy akurat u Ciebie się sprawdzi. A czy czemu marin nie nadawał by się do nieco spokojnieszej jazdy? I mam pytanie po co on ma taki kat główki ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Ma taki kąt, bo to sprzęt przede wszystkim do ostrej jazdy w dół. Nie oznacza to, że nie nada się do normalnej jazdy, ale nie będzie tak efektywny jak ścigacz XC. Na zawody MTB/XC nadaje się raczej słabo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2020 A nie będzie on przez taki kat miej skrętny np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 18 Września 2020 Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Będzie mniej zwrotny z powodu większego rozstawu osi. Będzie też jezdził zupełnie inaczej, bo to zupełnie inny typ roweru. Tak w ogóle sugerowałbym, żebyś założył temat o wyborze roweru w odpowiednim dziale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 16 godzin temu, Galvatron napisał: Będzie mniej zwrotny z powodu większego rozstawu osi. Będzie też jezdził zupełnie inaczej, bo to zupełnie inny typ roweru. Tak w ogóle sugerowałbym, żebyś założył temat o wyborze roweru w odpowiednim dziale. Nie chce za bardzo zaśmiecać forum. A co myślisz o cube reaction tm? Wydaje mi się kąt główki jest normalniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 6 godzin temu, Amarider napisał: Nie chce za bardzo zaśmiecać forum. A co myślisz o cube reaction tm? Wydaje mi się kąt główki jest normalniejszy. Niestety nie jest już dostępny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi