kolarz16 Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Witam z racji że obecny sezon powoli się kończy i pora zbudować coś fajnego na nowy sezon poszukuje ramy do startów w xc/maratony. Wymagania sztywna oś i główka tappered i z przyzwoitą wagą, budżet do 3k ? ktoś może sam budował ostatnio i mógłby polecić coś ciekawego nawet nie wiem w którym kierunku zacząć szukać, nie potrzebuję hiper technologi czy bajerów. myślałem nad peakiem ale jakoś do mnie nie przemawia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 6 minut temu, kolarz16 napisał: Witam z racji że obecny sezon powoli się kończy Co? Niektóre cykle są dopiero na półmetku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 14 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2020 (edytowane) Teraz, TheJW napisał: Co? Niektóre cykle są dopiero na półmetku... w moich tylko 2 wyścigi zostały i można się obijać Edytowane 14 Września 2020 przez kolarz16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 (edytowane) I pomyśleć, że ja w sobotę jadę na pierwszy wyścig w tym roku... Ale to przez kontuzję. A co do ramy - w okolicy Twojego budżetu jest jeszcze Konwa Bike (http://www.konwabike.pl/mtb/ musisz kawałek przewinąć). To jest oczywiście "brandowany" chińczyk (tak samo jak Peak zresztą ), nie pamiętam już dokładnie producenta, gdzieś to się już przewijało tutaj... U Konwy można też skonfigurować cały rower online (http://www.konwabike.pl/zbudujrower/). Można też kupić na Ali po taniości, ale ostatnio na jakimś grupowym treningu słyszałem, że jednemu gościowi już drugi raz chińczyk wymienia chyba w ciągu roku... Edytowane 14 Września 2020 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Skoro Peak jest brandowanym chińczykiem to mogę prosić o link do ramy niebrandowanej (chińskiej oryginalnej bez malowania) ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Chiński carbon odradzam: Jest tani, bo oszczędzają na jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 15 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2020 dlatego też wolałbym coś aluminiowego ale sprawdzonego, żeby później nie myśleć kiedy pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Rynek ram praktycznie nie istnieje. Chcesz coś fajnego szukaj całego roweru. Koleś kupił najtańsze mięso, do tego rama full i zdziwiony że mu pękło. Siodełko zdradza że to raczej niedzielny rowerzysta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 15 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2020 3 godziny temu, clavdivs napisał: Chcesz coś fajnego szukaj całego roweru. Niby tak ale porządny rower do ścigania kosztuje a tu kupiłbym ramę, amortyzator a resztę przerzucił i temat załatwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 https://www.goride.pl/ramy-sztywne/author-revolt-29-rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 4 godziny temu, clavdivs napisał: Siodełko zdradza że to raczej niedzielny rowerzysta. Nie raczej tylko na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 15 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, MaxCava napisał: Nie raczej tylko na pewno. to jak pękło niedzielnemu rowerzyście to strach myśleć jakby było w wyścigowym używaniu a nie widziałem jeszcze nikogo na rowerach od Marka i tak z tego co patrzę do żadnej ramy nie da się upchnąć korby 38T, czyli myślałem że będę miał wiele opcji a się okazuje że wyboru nie mam żadnego ;/ Edytowane 15 Września 2020 przez kolarz16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/cube-elite-c-62-29-rama-mtb-karbon-rozm-19-8585747024 czy ktoś może powiedzieć czy to są ramy cube ? czy chińczyki robione na wzór cube ? ewentualnie jakieś opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 22 Września 2020 Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Ja proponuję zapomnieć o xc. Kupić trailówkę z główką <65o, platformy i zacząć się dobrze bawić na mtb. XC to nudy. Stwierdzam to przesiadce, po połowie życia spędzonej na xc. Dziękuję nie wracam. Nikt z moich znajomych już nie ma XC. To nie jest przypadek. Świat poszedł do przodu. Nowoczesne geo zmieniło całkowicie, to jak teraz się jeździ po górach, czy lokalnych miejscówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Września 2020 Udostępnij Napisano 22 Września 2020 On zamierza się ścigać, a nie bawić. Albo ja coś źle zrozumiałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 22 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2020 tak dokładnie na zabawę przyjdzie czas może za 10 lat , póki co główny cel to ściganie a co za tym idzie budowa "najszybszego" roweru w moim budżecie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi