Adrid Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Hej, za radą kolegów z tutejszego forum zainwestowałem w swoją Meride Big Nine 500 Lite i wymieniłem na tą chwilę tylko przednią tarczę hamulca (tylna w opakowaniu czeka na swoją kolej). A kiedy ona nastąpi to jak mi pomożecie drodzy koledzy. Wsadzając nową tarczę na przód pozwoliłem sb od razu wsadzić nowe okładziny jakie miałem B01S - czyli żywiczne. Nie potrafię znaleźć, gdyż nie wiem pod jakim kodem występują okładziny metaliczne gdyż wiem, że tarcza ta może z takowymi okładzinami pracować czy mogę prosić o pomoc jakie oznaczenie ma okładzina metaliczna do zacisków moich hamulców - MT-200. Ew. nie pogardzę już linkiem z allegro czy coś tego typu Pozdrawiam Adrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 trochę przerost formy nad treścią metaliki do mt-200. Jeździj na żywicznych, jak stwierdzisz,że hample za słabe to będziesz kombinował. Ja szedłbym w półmetaliki EBC albo Jagwire ( 30 zł / sztuka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Shimano nie wpadło na pomysł produkowania klocków metalicznych do hamulców mt200 i innych swoich konstrukcji poniżej deore więc nie masz jak znaleźć innych symboli klocków dla swoich hamulców. Jak chcesz alternatywy do b01s musisz posiłkować się innymi producentami. Wyżej masz dobrą podpowiedź odnośnie klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 26 Marca 2021 Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Shimano produkuje klocki metalowe E 01S,które pasują do hamulca MT 200. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 26 Marca 2021 Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 No to się czegoś dowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi