Skocz do zawartości

[oś koła] Rock Shox Thru Axle - dźwignia

Alsew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mały problem. Dzisiaj podczas treningu zgubiłem dźwignię od sztywnej osi Rock Shox 15x100. Wiem wstyd... jadę A tu jakiś dziwny dźwięk, patrzę a dźwignia od osi sobie dynda. Zatrzymałem się dźwigni nie szło zacisnąć i zamiast ja wykręcić, to pojechałem dalej. Kawałek dalej patrzę a dźwigni już nie ma i nie udało się jej znaleźć. Pytanie czy ta dźwignia służy tylko do dokrecenia i odkręcenia czy po zaciśnięciu zabezpiecza też przed luzowaniem się osi??

Napisano

Dźwignia mimośrodowo wciska stożkowy element, który rozpiera końcówkę osi w rejonie kontaktu z otworem w goleni amortyzatora.

Bez tej dźwigni zatem będziesz miał końcówkę osi z dwoma nacięciami bez elementu, który nadaje jej sztywność.

Napisano
Teraz, KSikorski napisał:

Bez tej dźwigni zatem będziesz miał końcówkę osi z dwoma nacięciami bez elementu, który nadaje jej sztywność.

No to trzeba będzie kupić nową oś :-( Co polecacie? Widziałem że są takie na imbus. Takiej Rock Shoxa z dźwignia jak miałem już nie chcę, straszny badziew... Amor to RS Recon Gold oś 15x100.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...