Skocz do zawartości

[sigma 1200WL] problem z przesyłem danych

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kumple, na początku wiosny kupiłem sobie licznik bezprzewodowy SIGMA 1200WL i sezonu nie dał rady. Ma problem z przesyłem danych, zbliżyłem trochę odbiornik, który mocuje się na widelcu do magnesu zamocowanego na szprysze, ale pomaga na krótko, jakiś wstrząs, odbiornik się odsuwa o milimetr i problem powraca. Nie było tego na początku, a odbiornik od magnesu był ok 2 cm i działało. Wymieniłem w obu miejscach baterie, ale też nie pomogło. Zauważyłem natomiast, że brak jest takiej blaszki zabezpieczającej na zatrzasku z magnesem umocowanym na szprysze. A była. Czy ta blaszka może mieć taki wpływ na zachowanie?? Czy jest możliwość dokupienia jej oddzielnie? Pozdrawiam

Dzięki kolego, ale to tandetę robią. SIGMA psia mać. No tak to obsługa fajna, prosta, to czego akurat potrzebowałem i mnie wystarczało. Coś byś polecił innego w tym stylu?

• Mod Team

Mam od niedawna tani licznik GPS - iGPSport iGS10, tyle że bez czujnika prędkości ( można dokupić, również czujnik kadencji ), więc w lesie zaniża prędkość.
Kupiłem go, żeby mieć awaryjny ślad - zależy mi na mapkach tras, kiedy smartfon zastrajkuje.
Używany kosztował 158 zł, a nowy jest za 249 na aukcji.
Póki co, nie mam zastrzeżeń - łapie sygnał dość szybko i myślę, że spokojnie wytrzymuje co najmniej kilkanaście godzin jazdy bez ładowania ( dokładnie nie liczyłem ).
Nie wiem jak jest z wyższymi modelami Sigmy - np. 16.16, czy 23.16, ale lekko się uprzedziłem po tych niespodziankach, choć muszę przyznać, że z DTS 1106 przez kilka lat nie miałem problemów, a 1200 też działał OK przez rok, czy dwa, potem lipa...
W sumie z sentymentu kupiłbym 1106, ale tym razem przewodową wersję ( nawet jakiś czas temu się nad tym zastanawiałem ).

Jednak chcąc uniknąć potencjalnych problemów ( np. z zakłócaniem sygnału przez inne urządzenie ), najlepiej jest kupić licznik kodowany cyfrowo - oznaczenie STS ( ATS to analogowy ).

Staropolskim podziękował kolego, zamówiłem ten sam licznik, tylko w wersji przewodowej. Naoglądałem się tych liczników na portalach aukcyjnych, w sumie to dzień na wszystko z tym związane będzie stracony. Zamiast spędzić czas z rodziną, czy zarobić pieniążki czy cokolwiek innego twórczego, to męczyłem się z licznikiem, bo skąd mogłem wiedzieć, że to aż taka lipa. Dzięki ci bezprzewodowa SIGMO eh.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...