Punkxtr Napisano 11 Września 2020 Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Ostatnia ciekawostka z serwisu - Klient przyniósł do montażu widelec kupiony na Aliexpress. Potrzebował szybkiej wymiany - zrobiliśmy ją od ręki ale rura sterowa gięła się w dłoniach, a podczas cięcia tak pyliło sadzą, jakby sztucieć był zrobiony po prostu z miału. Po instalacji całość gięła się, ale padła decyzja Klienta - zabieram rower i trochę z ciekawości sprawdzę, co się stanie. Na szczęście facet ubrany w dżinsy, z dużym plecakiem musiał pojechać do domu autobusem. Wieczorem SMS - "już pękł, przy pierwszym zjeździe z krawężnika, szok". Rano ponowna zmiana, tym razem powrót do wysłużonego, ale sprawnego Tokena. O częściach z Aliexpress mógłbym napisać książkę, pozostawiam bez komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 11 Września 2020 Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Trzeba wiedzieć co i od kogo kupować nie każdy karbon z ali jest słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 11 Września 2020 Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Oglądałem kilka razy... Bajer taki widelec z amortyzacją... A klient ma stalowy nabiał, że chciał zaspokoić ciekawość. Krawężnik uratował Ci klienta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Masz może info co to konkretnie za sprzęt, sprzedawca? Wygląda na taki zupełny noname, któremu faktycznie lepiej nie ufać i chyba całe szczęście, że od razu było widać "wysoką jakość". Widzę, że z tą sztycą Chintrager XXX ten widelec dobrze się komponuje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 11 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2020 14 minut temu, siejak1 napisał: nie każdy karbon z ali jest słaby Na pewno - tutaj chodzi o zwrócenie uwagi na fakt, aby nie kupować bezrefleksyjnie w imię hasła "Panie, to z tej samej fabryki co droższe" ;-) Teraz, safian napisał: Widzę, że z tą sztycą Chintrager XXX ten widelec dobrze się komponuje Masz dobre oko ;-) Niestety nie znam sprzedawcy, ale to zdecydowanie no name. Swoją drogą tok myślenia niektórych poraża, bo w komentarzach na fb pojawiła się insynuacja, jakoby miałem podpiłować rurę sterową dla efektu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukwycz Napisano 11 Września 2020 Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Sytuacja trochę jak u mnie sprzed 2 lat, gdzie też krawężnik zakończył żywot mojego sztućca. Widelec z Ali, nie powiem, trochę na nim pojeździłem, ale ktoregoś razu przód wydał mi się jakiś taki wiotki. Przyczyna objawiła się dopiero przy zjeżdżaniu z chodnika na asfalt. Widelec pękł, a ja wylądowałem twarzą w szprychach i w tarczy hamulcowej. Na szczęście chirurg plastyczny w W-wie na Szaserów był dość sprawny Okazało się, że część wewnętrznych włókien rury sterowej była biała więc podejrzewam włókno szklane. Natomiast, żeby być obiektywnym w stosunku do chińskiego przemysłu rowerowego, podam drugi przykład: drugi sztywny widelec kupiony prosto od producenta razem z ramą (ICAN) nie poddaje się po 2 sezonach ścigania w maratonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 11 Września 2020 Udostępnij Napisano 11 Września 2020 @Punkxtr gdybyś miał-dostał linka do oferty z Ali to się nie wahaj dać. Koledzy ( konie ) jeżdżą na sztycach i kierach z Ali i jest ok. ( mtb ) jeden ma też ramę Flyxii i też ok. W szosach z kolei kupili kilka miesięcy temu karbonowe aero kiery zintegrowane z mostkiem i też jest ok. ( tu mam linka bo sam dla nich zamawiałem - ok 230-250 pln szt - w zalezności po ile dolar stoi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 11 Września 2020 Udostępnij Napisano 11 Września 2020 4 godziny temu, Punkxtr napisał: O częściach z Aliexpress mógłbym napisać książkę, pozostawiam bez komentarza. Trochę generalizowanie, bo tak jak na Ali tak na ebay, amazonie, czy Allegro są i będą przekrętasy. Fakt jest jeden, kupuje się na ali to co jest już w europie przez kogoś z papierami sprowadzone ( i to też trzeba znaleźć pewnego sprzedawcę bo podrabiają już siebie samych od dawna). 4 godziny temu, siejak1 napisał: Trzeba wiedzieć co i od kogo kupować nie każdy karbon z ali jest słaby. Ale wiesz, będzie etykietka na całe Ali. A taką etykietkę bez zrozumienia procesu, że oszukują wszędzie, nie tylko na ali dają niestety miejscowi sprzedawcy, bo wiadomo, że jak postraszą to kupisz u nich, a nie na ali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 11 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Up, może tak, przepraszam za generalizowanie :-) Wiadomo, można tak kupić również działające produkty ale chodzi o to, aby wystrzegać się "okazji". Wbrew pozorom często niska cena potrafi wyłączyć zdrowy rozsądek. PS @MaxCava nie wiem czy o mnie mówisz, ale nie jestem sprzedawcą widelców ani żadnych części, które byłyby podrabiane na Ali. W ogóle ze sprzedażą mam relatywnie niewiele do czynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 11 Września 2020 Udostępnij Napisano 11 Września 2020 20 minut temu, Punkxtr napisał: PS @MaxCava nie wiem czy o mnie mówisz, ale nie jestem sprzedawcą widelców ani żadnych części, które byłyby podrabiane na Ali. W ogóle ze sprzedażą mam relatywnie niewiele do czynienia Nie pisałem w żadnym razie o Tobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.