Walczacy Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Witam, chciałbym kupić rower author traction 29 rozmiar ramy 21 z 2012r. Mam 180cm, 100kg, jeżdżę w większości ścieżkami szosa, czasami po szerokiej leśnej drodze, zasnatawial bym się nad oponami szosowymi. Czy rozmiar ramy będzie odpowiadał mojemu wzrostowi? Nie mam możliwości przymiarki a cena jest okazyjna Edytowane 8 Września 2020 przez Walczacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Dzień Dobry, Miałem Tractiona 29er. Wzrost mam podobny - 183 cm. Proporcje ciała typowe (chodzi o długość nóg). I dla mnie odpowiednia była rama w rozmiarze 19''. Chodzi o tzw. przekrok - żeby pomiędzy ramą a "klejnotami" było trochę miejsca. No chyba że masz dłuuugie nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walczacy Napisano 8 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Teraz, marekgda napisał: Dzień Dobry, Miałem Tractiona 29er. Wzrost mam podobny - 183 cm. Proporcje ciała typowe (chodzi o długość nóg). I dla mnie odpowiednia była rama w rozmiarze 19''. Chodzi o tzw. przekrok - żeby pomiędzy ramą a "klejnotami" było trochę miejsca. No chyba że masz dłuuugie nogi. Nie no długość nóg mam proporcjonalna. Czyli odpada rozm 21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Jeśli ma być użytkowany jako rower crosowo - szosowy , to może nie byłby wcale za duży. Ale jakiś luz między ramą a kroczem musi być , chociaż już nie tak duży jak w mtb. Możesz poprosić sprzedającego o zmierzenie wysokości w miejscu przekroku ? Edytowane 8 Września 2020 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi