Walczacy Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Witam, chciałbym kupić rower author traction 29 rozmiar ramy 21 z 2012r. Mam 180cm, 100kg, jeżdżę w większości ścieżkami szosa, czasami po szerokiej leśnej drodze, zasnatawial bym się nad oponami szosowymi. Czy rozmiar ramy będzie odpowiadał mojemu wzrostowi? Nie mam możliwości przymiarki a cena jest okazyjna Edytowane 8 Września 2020 przez Walczacy Cytuj
marekgda Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 Dzień Dobry, Miałem Tractiona 29er. Wzrost mam podobny - 183 cm. Proporcje ciała typowe (chodzi o długość nóg). I dla mnie odpowiednia była rama w rozmiarze 19''. Chodzi o tzw. przekrok - żeby pomiędzy ramą a "klejnotami" było trochę miejsca. No chyba że masz dłuuugie nogi. Cytuj
Walczacy Napisano 8 Września 2020 Autor Napisano 8 Września 2020 Teraz, marekgda napisał: Dzień Dobry, Miałem Tractiona 29er. Wzrost mam podobny - 183 cm. Proporcje ciała typowe (chodzi o długość nóg). I dla mnie odpowiednia była rama w rozmiarze 19''. Chodzi o tzw. przekrok - żeby pomiędzy ramą a "klejnotami" było trochę miejsca. No chyba że masz dłuuugie nogi. Nie no długość nóg mam proporcjonalna. Czyli odpada rozm 21? Cytuj
Tatanka Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Jeśli ma być użytkowany jako rower crosowo - szosowy , to może nie byłby wcale za duży. Ale jakiś luz między ramą a kroczem musi być , chociaż już nie tak duży jak w mtb. Możesz poprosić sprzedającego o zmierzenie wysokości w miejscu przekroku ? Edytowane 8 Września 2020 przez Tatanka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi