Skocz do zawartości

[hamulce] "strzał" przy hamowaniu

darkside10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zacisk jest pewnie dokręcony,obstawiam tarczę, przesuwa się, dlatego raz przód/tył powoduje dźwięk i ruch, poluzuj wszystkie śruby tarczy i zakręć 1 4 2 5 3 6, a jak centerlock to odkręć wyczyść i dokręć całkiem mocno, 40nm chyba

• Mod Team
Napisano

Nie wiem co w tym dziwnego. Obstawiam, że dźwięk pochodzi z luzu klocków w zacisku. Nic raczej nie dokręcisz - ten typ tak ma i nie tylko ten.

Napisano

Wyglada na to, ze to ta blaszka.

Z tyłu tak się nie robi więc dlatego zapytałem o przód.

Wybaczcie mi proszę moją sraczkę. Pierwszy raz w życiu jeżdżę na rowerze z takimi hamulcami, a to jednak hamulce.

20200907_210618.jpg

Napisano

Ja również stawiam że to luz klocków w zacisku. Jak zaciśniesz zacisk i spróbujesz poruszać lekko kołem to czuć właśnie taki lekki luz? 

Żadnych niepokojących odgłosów nie słychać, taki po prostu wydają tarczówki.  

Napisano

Jak zacisnę bardzo lekko to jakiś luz jest. przy normalnym zaciśnięciu nic nie drgnie. Wydaje mi się, że dźwięk powodowany jest przez uderzanie tego metslowego elementu. Rusza się do góry kiedy koło kręci się do przodu i do dolu przy obrocie w tył. Uderza przy hamoeaniu o ten metalowy trzpień zaznaczony kropkami

Screenshot_20200907-221114_Gallery.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...