Mwawe Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Witam. Mam pytanie jakie są różnice w sile hamowania pomiędzy klamkami M8100 a M6100. Czy znajdę takie jeżeli do obu klamek podepnę taki sam zacisk? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Klamki nie hamują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 M8100 ma pokrętło do zmiany położenia klamki a w M6100 musisz użyć imbusa. M8100 ma regulację free stroke, która tak sobie działa i mało kto tego używa. Poza tym mają identyczny mechanizm także różnicy raczej nie zauważysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 M7100 ma pokrętło, a free stroke zablokowany ( bo i tak jak wyżej opisane jest o taki se ). W M8100 dziubki na końcu klamki, w M6100 i M7100 nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Obydwie klamki mają Servowave, nie będzie różnicy w odczuciach z hamowania. Różnice byłyby dopiero przy klamkach MT400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 W dniu 5.09.2020 o 21:04, MaxCava napisał: Klamki nie hamują... Tak wiem, ale są one częścią układu, które tworzy ciśnienie w układzie i nie wiem czy są tak samo skuteczne jak M8100. W dniu 5.09.2020 o 21:40, MaxCava napisał: M7100 ma pokrętło, a free stroke zablokowany ( bo i tak jak wyżej opisane jest o taki se ). W M8100 dziubki na końcu klamki, w M6100 i M7100 nie ma. A to nie są dziurki? W dniu 6.09.2020 o 08:25, Sabarolus napisał: Obydwie klamki mają Servowave, nie będzie różnicy w odczuciach z hamowania. Różnice byłyby dopiero przy klamkach MT400. Ok. Bo chce zrobić sobie konfiguracje hampli Shigura i zastanawiam się czy musza koniecznie być to modele XT. W większości filmików takie właśnie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 25 minut temu, Mwawe napisał: A to nie są dziurki? Nie, to nie są dziurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 (edytowane) Teraz, MaxCava napisał: Nie, to nie są dziurki. Haha nawet nie zczailem ze mi słownik wyraz zmienił mialo być dziubki! Edytowane 7 Września 2020 przez Mwawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi