Skocz do zawartości

[koło rowerowe tylne] tanie koło 27.5 na szeroką oponę

koksu12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Poszukuję jakiegoś taniego koła 27.5 pod szeroką oponę 2.8/3.0 na pieście 142x12 lub 148x12 bez różnicy na łożyskach maszynowych.

Napisano
4 godziny temu, koksu12 napisał:

Poszukuję jakiegoś taniego koła 27.5

A za miesiąc temat: " Dziadoskie koła robią teraz. Co to się porobiło" patrząc na Twoje wpisy.

Napisano

No robią teraz dziadowskie koła mam teraz z tyłu takie dziadowskie koło , że co 2 miesiące trzeba w nim wymieniać zapadki bo ich ścina.

Napisano

Dobra a teraz tak na poważnie czy takie koło.

Piasta Novatec D462sb boost
Obręcz Dartmoor Cruiser
Szprychy DT Champion 

i opona 3.0
 Będzie mocne, nie będzie się giąć i krzywić (przy jeździe z odpowiednim ciśnieniem by nie dobijało), czy zapadki nie będą się mielać od dużego mometu obrotowego na przełożeniu 20x42 przy tak szerokiej oponie???

Napisano

Panie mielący zapadki, może w Twoim przypadku warto z nich całkiem zrezygnować i przejść na Ratcheta? Ja też swego czasu troszkę narzekałem na bębenki, im więcej jeździłem tym częściej miewałem problemy - po przejściu na ratcheta zaglądam w pierścienie bo mam ochotę coś wyczyścić i smaru świeżego dać a nie dlatego, że się cokolwiek dzieje.

Jak kopytko mocne no i przełożenie ŁO W MORDĘ jakie okrutne, to warto dostosować ciut sprzęt pod zastosowanie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...