Damian. Napisano 1 Września 2020 Napisano 1 Września 2020 Witam Chciałbym zamontować opony FATBIKE w ROCKRIDER 520. na razie mam na oku opony OPONA X KING 27,5x2.2 CZARNA Ale nie jestem do końca pewny czy to dobry wybór. Jeśli jest jakaś lepsza opcja prosiłbym o link. Chciałbym dowiedzieć się czy trzeba coś jeszcze do tego dokupywać lub wymieniać aby prawidłowo działało.
Damian. Napisano 1 Września 2020 Autor Napisano 1 Września 2020 Nie jestem pewny Ale więc liczę na jakiekolwiek wskazówki.
Mihau_ Napisano 1 Września 2020 Napisano 1 Września 2020 Fatbike to fatbike a mtb to mtb. Szukasz opon do mtb a to czy x-king będzie odpowiedni zależy od warunków w jakich używasz roweru
Damian. Napisano 1 Września 2020 Autor Napisano 1 Września 2020 Właśnie chodzi mi o to ze nie wiem jakie opony fatbike będą najlepsze I czy coś jeszcze trzeba zmienić w rowerze.
Dokumosa Napisano 1 Września 2020 Napisano 1 Września 2020 Jak chcesz zmieścić opony fat do takiego roweru? Chcesz fatbike to musisz kupic nowy rower bo z tego bedzie pasować co najwyżej kierownica i siodło.
Mod Team bogus Napisano 1 Września 2020 Mod Team Napisano 1 Września 2020 Podeślę uproszczoną definicję rowerów i tym samym opon FAT Bike, a autor niech sam stwierdzi czy już wie o czym mówi "Faty – to rowerowe odpowiedniki monster-trucków, toczące się na oponach o szerokości od 4″ wzwyż. Oczywiście takich balonów nie da się upchnąć do normalnego roweru, więc faty to też: charakterystyczne szerokie obręcze z „dziurami” zmniejszającymi masę (szerokość 70/80/100 mm)."
Dokumosa Napisano 1 Września 2020 Napisano 1 Września 2020 ... a co za tym idzie inne ramy, inne piasty, inne widelce, inne suporty i korby. Wszystko musi być odpowiednio szersze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.