Szymekkominek Napisano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Po nieudanym zakupie roweru crossowego, który wcale mi nie odpowiada stanąłem przed decyzją wyboru nowego. Jeżdżę po terenie mieszanym, trasy. maks 100km, częściej krótsze i intensywne. Po przeczytaniu wieku postów zacząłem się interesować gravelami: -Giant revolt 2 -Cube nuroad pro -Merida silex 200 Gdy odwiedziłem sklep rowerowy aby przymierzyć się do graveli zobaczyłem o wiele tańszą Meride cyclo cross 400 rocznik 2018 na 105'tce. Przymierzylem się i rower naprawdę wydaje się dla mnie wygodny, na pewno nie mniej niż cross, którego teraz posiadam. Czy zakup takiej przełajówki zamiast silex 200 będzie dużo gorszym wyborem? (wiem, że przełaje mają inną gemetrie itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Przez minutę w sklepie to Ci na wszystkim będzie wygodnie. Możesz kupić cx i jeździć z kominem podkładek, na jedno wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Dlaczego cross Ci nie odpowiadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkominek Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 2 godziny temu, clavdivs napisał: Dlaczego cross Ci nie odpowiadał? Roweru nie używam do spokojnych wycieczek a bardziej do trenowania i raz na jakiś czas wypadów w dłuższą trasę a cross przy takiej aktywności jest ociężały, na szosie wolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Przy takim stylu, to Merida cyclo cross nie tylko nie będzie gorszy, ale nie wiem czy nie lepszym wyborem. Gravele wcale tak mocno nie różnią się od przełajki. Moim zdaniem ta 400 to ciekawa opcja. Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez clavdivs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi