abdesign Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 21 minut temu, huskarl napisał: Mój full XC po 6000km ma ładniejsze tarcze a na pewno hamuję nim wielokrotnie częściej i intensywniej niż taką szosą. No nie, nie hamujesz "intensywniej" na rowerze xc niż szosą w dół. Na xc głównie to sobie "pykasz" w hamulec żeby przestać jechać 30 czy 35km/h ... w górach na szosie to masz 60-70-80km/h i z tej prędkości przyhamowania czasem po kilka sekund i to cykliczne bo zjazd ma grube kilometry. I nie, nie rzucisz kotwicy tylko do zwolnienia przed zakrętem szlifujesz hamulec żeby się z 80km/h zrobiło np. 40... dokręcasz bo prosto albo płasko albo podjazd na horyzoncie i... kolejny zakręt w dół i znowu trzeba z 80 zejść o połowę... ps. oczywiście nie ma co wierzyć że rower z 2018 roku był tylko tydzień w górach na sesyjnych zdjęciach - ale da się tak zedrzeć w Alpach tarcze w tydzień. Rower wygląda dobrze. Pojechać i pomacać - koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 20 godzin temu, Pako333 napisał: Mam więcej zdjęć tego roweru Ja bym go kupil :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi