KazikTIVI Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Witam, Mam problem, dostałem się do szkoły w "Dużym Mieście" (Piła woj.Wielkopolskie) i chciałbym pojeździć tam na moim rowerze, jest tylko jeden problem, sam dojeżdżam do szkoły i nie mam możliwości pojechać do niej rowerem ani zabrać go ze sobą autobusem. Trudziłem się szukając w google rozwiązań ale wyskakiwały tylko sposoby na przechowywanie w mieszkaniu. Dlatego zwracam się na to forum z prośbą o pomoc. Zna ktoś może sposób jak przechować rower w mieście w którym nie mieszkasz. Z góry dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 W szkolnej szatni zostaw xd Ogarniesz sobie jakiegoś ziomka z piwnicą/schowkiem. Lepszego/tańszego wyjścia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KazikTIVI Napisano 29 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Dzięki za odpowiedź, zobaczymy jak na ten pomysł zareaguje nauczyciel XD. A co do drugiego pomysłu może uda mi się zostawić go u ziomka w internacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Widać, że z podstawówki (za mooooich czasów to gimnazjum było) wyszedłeś xd Ewentualnie cieć, per portier, vel ochroniarz może mieć coś przeciwko. Nie nauczyciele a "profesorowie" z licencjatem są od prowadzenia lekcji a nie pilnowania szatni Ale osobiście raczej nie nastawiałbym się na zostawianie roweru na terenie szkoły. O ile w nocy spoko tak w ciągu dnia nikt tego nie będzie pilnował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Jak wyżej, ale z blokadą+ rower niech nie wygląda na drogi. Budynek ochroni od warunków atmosferycznych i zmniejszy pulę złodziei, blokada jakiś średniej grubości łańcuch, nie linka wystarczy, ulock to overkill trochę. Minimum to blokada koła, by ktoś nie udawał, że to jego i odjechał, ale ogólnie na reakcję postronnych nie licz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.