mikel10k Napisano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Witam wszystkich. Mój rower to Merida Crossway 40-d rocznik 2014. Przez 6 lat wymieniłem w nim praktycznie wszystko i została tylko rama, porysowana brudna z wyjechanymi hakami tylnego koła i wewnętrznie mocowanego haka przerzutki przez co nie układa się równo i trzeba wkładać blaszki. Rower zrobiłem mniej więcej tak że jest dosyć lekki (11,9kg) i uszosowiony ale czasem zakładam grube oponki i lecę do lasu. Możecie polecić jakąś ramę crossową albo gdzie takiej w ogóle szukać? Na allegro nic nie ma. Mam 186cn wzrostu jakby coś. Z góry dzięki za jakieś wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Nic markowego i solidnego nie dostaniesz na rynku. Chyba że jakieś tanie ramy Accenta, Kandsa itd. Możesz sprawdzić velo.pl, zwykle mają jakieś ramy Authora na wyprzedaży, jakościowo lepsze od wspomnianych wyżej. Opcja druga to kupno jakiegoś niedrogiego roweru crossowego, zostawienie ramy i sprzedanie części w starej ramie Meridy - łatwiejsze niż sprzedanie samych części na sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikel10k Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 A można np w sklepie kupić samą ramę zamiast roweru? Np od jakiegoś krossa evado. W sumie to że porysowana rama czy brudna to bym przeżył bo dałbym do malowania ale haki z tyłu mają luz i koło lekko krzywo się układa i gruba opona z jednej strony przyciera włoskami i już zjechała mi farbę do gołego aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Mało firm sprzedaje gołe ramy. Oficjalnie robi to accent/dartmoor/author = velo, czeski force na allegro bywają nowe ramy cube, mosso... trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Jeśli tarcze to chiński karbon. Flyxii itp. Evado to jeden pies jak Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikel10k Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 No cóż chyba poszukam taniego crossa ale najpierw zawiozę rower do serwisu może zrobią coś z tymi hakami, dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi