Skocz do zawartości

[piasty] Adapter 15x100 na 15x110

maw103

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Prośba o poradę. Mam możliwość kupienia w fajnego amorka 15x110, koła natomiast (których nie chciałbym się pozbywać) to DT Swiss 1501 pod oś 15x100 i do tego Centerlock. 

Czy są adaptery pod Centerlock?? Nie mogę takiego znaleźć- z mocowaniem tarczy na 6 śrub nie mam problemu

Dzięki z góry za pomoc

Napisano

Dzięki,  zamówione

Jeszcze jedno głupie pytanie- teraz będę musiał zamówić tarczę hamulcową na 6 śrub??

Napisano
Cytat

Adapter pozwala zamontować przednią piastę z osią 15x100 mm i tarczą hamulcową montowaną na Center Lock w amortyzatorze lub widelcu sztywnym z osią 15x110 mm Boost

Z opisu aukcji wynika, że nie.

Ciekawe, kiedy pojawi się wątek w stylu "dziwne dźwięki z okolic przedniej piasty"... :P

Napisano

Chodziło mi o to, że nie będzie musiał zamawiać tarczy na 6 śrub, skoro w opisie jest, że pozwala zamontować piastę z CL do widelca boost... ;)

Dlaczego uważasz, że musi wymienić tarcze? 

Edit: ok, widzę

Napisano

Dzięki za pomoc Panie Siejak i Nosacz. Wygląda na to, że muszę zamówić nową tarczę, ale OK- stara i tak nadawała się do wymiany....

Pytam w temacie , bo trochę nie ogarniam te wszystkie mm... w lewo lub prawo i czy tarcza hamulca będzie w odpowiednim miejscu  <_<

Pozdrawiam i + Marek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...