Arturo23 Napisano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Witam serdecznie. Mam mały problem, do roweru Author Ronin chce zamontować hamulce hydrauliczne Grx BR-RX810 już kupione cały komplet z klamkomanetki. Problem jest tego typu że framset ma mocowania pod hamulce tarczowe mechaniczne rozstaw śrub to 75mm,tarcze mam 160mm. Jakie potrzebuje adaptery i czy nie będę musiał zmienić tarcz na większe bo mi to jakoś nie pasuje wizualnie. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Czy to przypadkiem nie są hamulce flat-mount? Tego nie zamontujesz na ramie/widelcu dostosowanym do post-mount. https://www.bikehugger.com/posts/road-disc-brake-tech-flat-mount-vs-post-mount/ EDIT: a nie, przepraszam, są takie wynalazki: https://www.assolutions.ca/shop/adapters/flat-mount-brake-caliper-to-140-post-mount-frame-fork-with-140-rotor/ Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez some1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturo23 Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Tak hamulce FM. To mam poważny problem praktycznie mam całą grupę grx. Nowy model ronina ma już mocowania pod FM. Dzięki za link ale nie znam angielskiego. A jakie inne zaciski można pożenić z klamkami grx oczywiście hydrauliczne w mocowaniu PM.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Jakiekolwiek shimano. Możesz sobie np. wrzucić SLX BR-M7100. Jakby nie chciało ci się montować banjo, to BR-M6100 ma jeszcze proste złącze. Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez Lawstorant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi