djzwierzak Napisano 23 Sierpnia 2020 Napisano 23 Sierpnia 2020 Nie wiedziałem w jaki dział miałem dodać mój problem. Po wczorajszych deszczach poraz pierwszy pojawilo sie dziwne skrzypienie w okolicy ramy a dokladnie to pancerzy. Na początku myślałem, że to stery. Więc zostały wyczyszczona, później poszła sztyca siodła dalej nic. Jeszcze pozostaje tylko suport lecz to nie dzwięk idzie z tamtąd a ewidentnie z dolnej rury ramy albo łączenia przy główce ramy. Tak gdzieś okolice tego. myślałem jak wymyć w środku ramę bo może nabrało się syfu w pancerze które idą w ramie.... Dodatkowo jakoś dziwnie się zrobił rower plastyczny. Jak łapie w okolicy pedałów to chodzi jak szalony. Luzów brak na kołach, na strach luzów brak. Moze jakaś pomoc ? Porada? Rower ma rok więc jeszcze jest na gwarancji ale czy to podlega gwarancji raczej wątpię... 48806963_361097204901547_8434703144497052959_n_Trim.mp4
Galvatron Napisano 23 Sierpnia 2020 Napisano 23 Sierpnia 2020 Rama pękła. Oddaj go na gwarancję. I pod żadnym pozorem na nim nie jeździj.
djzwierzak Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Napisano 23 Sierpnia 2020 Teraz, Galvatron napisał: Rama pękła. Oddaj go na gwarancję. I pod żadnym pozorem na nim nie jeździj. Tylko gdzie ? Patrzyłem we wszystkich miejscach i nic nie widać żadnego pęknięcia... Do tego wyszło by to po jeździe ? Dziś wyjechałem to skrzypiało 30 minut później godzina cisza i znowu skrzypiało. Dziwnie też kierownica chodzi. Jakby luz miało a nic się nie dzieje....
Galvatron Napisano 23 Sierpnia 2020 Napisano 23 Sierpnia 2020 To, że pęknięcia nie widać na powierzchni nie znaczy, że go nie ma. Nieuszkodzona rama zdecydowanie się tak nie zachowuje.
djzwierzak Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Napisano 23 Sierpnia 2020 Tak dziwnie. Wczoraj ideał aż do końca ale jazda w deszczu i zero gleby. Dziś od początku już skrzypi. Myślałem, że to woda zaszkodziła pancerzom w ramie. Nic to pisze maila z filmikiem i jutro bede dzwonil do sklepu.
djzwierzak Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Napisano 23 Sierpnia 2020 Dzięki stary. Ściągnąłem sakwe i oto co sie pokazalo. Gwarancja raczej nie ujmie tego bo powiedza ze mialem wypadek i tyle.... Napisalem do sklepu zoabczymy.
Mizuro Napisano 23 Sierpnia 2020 Napisano 23 Sierpnia 2020 Rura jest zgięta, a wręcz zgnieciona mocno do środka i to jeszcze w takim miejscu, że ciężko byłoby to osiągnąć wypadkiem bez śladu potężnego uderzenia w innym miejscu. Jeśli ktoś nie udowodni Ci mocnego baranka w ścianę przy 40 km/h ( Gdzie w pierwszej kolejności poszłaby prawdopodobnie rama na miskach sterowych lub oderwałaby się cala główka) pozostaje to wada fabryczna która uwidoczniła się po X czasu eksploatacji i uniemożliwia dalsze korzystanie z zakupu w przeznaczony do tego i bezpieczny sposób
djzwierzak Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Napisano 23 Sierpnia 2020 Kurcze no to ja wiem. Kola proste karbonowy wideł tez... Zobaczymy co sklep na to.
djzwierzak Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Napisano 24 Sierpnia 2020 Sklep powiedział że to był dzwoń. Dziś wysyła dokumentacja zdjęcia plus wszystkie dane do producenta. Zobaczymy co powie... Raczej to samo. No i jka się klucic w tym wypadku.
cyklista Napisano 24 Sierpnia 2020 Napisano 24 Sierpnia 2020 Jakiś pechowy ten rower. Z boku rama trochę wygląda jakby dostała czymś z ostrą krawędzią. U mnie w gravelu też zaczęło coś trzeszczeć z okolic główki ramy na nierównościach, patrząc jakie kwiatki mogą wyjść zaraz to sprawdzę.
djzwierzak Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Napisano 24 Sierpnia 2020 Ten rower umnie mial juz 5 awarii. Karbonowa rura., później sprzychy, suport walniety teraz rama. Tak naprawdę nie wiem kiedy to peklo bo nie było widać jak na filmie pokazalem. Moze tak jeździłem 2 tygodnie i to alu się wgielo...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.