Mihau_ Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 @abdesignto co mi się podoba nie ma żadnego znaczenia 36 minut temu, abdesign napisał: Trudno 90% ludzi kupuje rower do turlania się Czyli tak jak w tym przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 32 minuty temu, Maciorra napisał: zjazdy jest tak około miliona razy lepszy od krótkiego... Na pewno o tym samym mówimy - pasuje Ci na zjazdach krótki wąski szosowy kokpit? @Mihau_ pewnie że to mało istotne co się konkretnej osobie podoba, po prostu wylewałem gorzkie żale na "geometrię progresywną" zestawianą z krótkim mostkiem w szosach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kklaudia.sieczka Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 @Mihau_ Pewnie takie zdanie miał Pan serwisant, który zrobił jak chciał i dlatego już więcej tego Pana nie odwiedzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Godzinę temu, abdesign napisał: dłuższa rama plus krótszy mostek i nie ma kolizji buta z kołem... prowadzi się jak "nic nie wyszło=dvpa"? @abdesign Piłem do tego - dłuższy rower z krótszym kokpitem moim zdaniem prowadzi się lepiej, niż krótszy rower z dłuższym kokpitem. Disclaimer: nie mam szosy i nie zamierzam. Mam n-ty z kolei MTB. Od pewnego momentu każdy kolejny rower był dłuższy i miał krótszy kokpit. Każdy generalnie prowadził się lepiej od poprzedniego. Mam też gravela z 2017 z tradycyjną, krótką szosową geometrią. Bardzo go lubię, ale jakby się go dało wyciągnąć na długość to bym to od razu zrobił. Ktoś zna jakąś wróżkę, która robi takie triki od ręki, najlepiej za jeden uśmiech?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Cytat Piłem do tego - dłuższy rower z krótszym kokpitem moim zdaniem prowadzi się lepiej, niż krótszy rower z dłuższym kokpitem. To już jest straszny offtop więc zostawmy dyskusję poboczną - ale w szosie na szybkich krętych zjazdach jest inaczej (uwierz mi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 48 minut temu, Kklaudia.sieczka napisał: Pewnie takie zdanie miał Pan serwisant, który zrobił jak chciał i dlatego już więcej tego Pana nie odwiedzę. Nie jest dla mnie do końca jasne, czy chlasnął Ci tą kierę bez Twojej zgody? Jeśli tak, to poprosiłbym o wymianę na taką samą na jego koszt i po sprawie... Jeśli jednak było to za Twoją zgodą i chcesz teraz wrócić do poprzeniego stanu, to czemu chcesz ładować dłuższy mostek, zamiast kupić kierowncę o takich wymiarach jak przed cięciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Chciałem zauważyć, że to zupełnie dwa różne odczucia dla ramion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kklaudia.sieczka Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 @Maciorra Facet stwierdził, że na pewno będzie wygodniej i lepiej i naciskał, żeby skrócić , i tu cytuje, bo mostek krótki to kierownice skrócimy, powiedziałam, że dla bezpieczeństwa może lepiej tylko 2 cm, a ten pojechał 4 cm. Nie powiem, że jest źle, nie wygodnie odnośnie szerokości, ale już widzę, że ten krótki mostek nie pasuje, że nie mam tej pewności i stabilizacji z zjazdów, na pewno jest bardziej zwrotny. Piastę mam troszkę teraz za kierownicą jak siedzę. na rowerze. Mostek mam z Ali 40 zł, więc dla bezpieczeństwa mogła bym kupić z deca 70mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kklaudia.sieczka Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Dodam, że rower to dla mnie jedyny środek transportu. Nie wydaje na samochód, na autobus..., wcześniej jeżdżąc autobusem trochę kasy na to szło. Więc dla mnie modyfikacje roweru pod swoje gabaryty, wygodę nie ma problemu, bo jak nawet kupię jakąś część raz na parę lat, to dla mnie mniejsza strata niż wydawanie co miesiąc, czy codziennie na komunikację miejską odnośnie np dojazdu do pracy. Wymieniłam opony np i już widzę wygodę z mniejszym oporem jeżdżenia i czuje mniejsze zmęczenie i lepsza przyczepność. I takie modyfikacje na pewno czegoś mnie uczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.