lovelasik Napisano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Witam, Posiadam budżet do 2500zł na zakup nowego roweru crossowego, jednak z uwagi na średni wybór. Warto się pokusić o zakup tych wynalazków? Czy może lepiej poczekać aż sezon minie, produkcja ruszy i będzie lepszy wybór w niższej cenie? Bardzo podoba mi się MERIDA CROSSWAY 40-D ale wątpię abym znalazł z ramą w rozmiarze L. Mam na oku takie wynalazki jak: KANDS AVANGARDE 2020 https://allegro.pl/oferta/rower-28-kands-cross-avangarde-hydraulika-deore-21-9317452698 ------ ROMET ORKAN 4 D https://allegro.pl/oferta/1928445-15-s-rower-romet-orkan-4-d-czarny-9229247933 ------ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Obawiam się że czekanie do końca sezonu nic nie pomoże, ale czekanie do początku przyszłego (wiosna lub jesienne preordery w sklepach) to dobre rozwiązanie. w tym budżecie możesz kupić coś z wyższej półki niż wynalazki typu Kands czy Romet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lovelasik Napisano 20 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Nie mam parcia, mogę poczekać jeżeli faktycznie się to opłaci. A przez ten czas podszkolę swoją przeciętną wiedzę w osprzęcie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Ten rok (sezon) był wyjątkowy - rowerów mniej, zainteresowanie większe, także wszystko przebrane, zwłaszcza w tak popularnym rozmiarze i pułapie cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Najlepiej poczekaj na przeceny we wrześniu i październiku 2021 - o ile sytuacja w ogóle wróci do "normy" przez ten czas.... Patrząc na trendy to budżet wystarczy na unibike'a z kasetą siedmiorzędową, hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darks86 Napisano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 W dniu 21.08.2020 o 08:44, Pablo59 napisał: Najlepiej poczekaj na przeceny we wrześniu i październiku 2021 - o ile sytuacja w ogóle wróci do "normy" przez ten czas.... Patrząc na trendy to budżet wystarczy na unibike'a z kasetą siedmiorzędową, hehe Przesadzasz. Budżet wystarczy na Crossfire GTS z rocznika 2020, więc bez jakiejś tragedii. Inna sprawa, że wśród "górali" łatwiej znaleźć coś lepiej wyposażonego. Niedawno jeszcze za niespełna 2700 widziałem wyprzedawanie rocznika 2017 Romet Orkan - amorek powietrzny, osprzęt Deore/XT. Jak się przypoluje, to nadal można coś trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Ho ho - wróżbita - a w lotto kolega grywa ? A bardziej serio - kluczowe w twojej wypowiedzi jest "jak się przypoluje" - prawdziwa atrakcja nie wisi tygodniami, ale raczej przypomina meteor, zazwyczaj w konkretnym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 A Crossfire już w sezonie był towarem deficytowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lovelasik Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Pablo59 napisał: Ho ho - wróżbita - a w lotto kolega grywa ? A bardziej serio - kluczowe w twojej wypowiedzi jest "jak się przypoluje" - prawdziwa atrakcja nie wisi tygodniami, ale raczej przypomina meteor, zazwyczaj w konkretnym rozmiarze. Cześć, Stety bądź niestety, sprzedałem swój stary rower górski "KROSS level a2" rocznik 2010, który za dużo by mnie wyniósł jeżeli chodzi o inwestycje w remont. W dodatku w moim regionie bardziej podejdzie cross'wy, miejski bądź szosowy. No ale ten ostatni, do fotelika i rodzinnych wycieczek raczej by nie przypasował. Nie poszukuje jakiejś mega okazji, Kross był na Shimano Alivio XT i do tej pory osprzęt sprawował się świetnie, dużo by mówić o reszcie bo manetki przy hamulcach tektro zaczeły się rozszczelniać itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-kross-evado-8-0-rozmiar-m-9619268287 Potarguj się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lovelasik Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 W dniu 23.08.2020 o 10:20, Pablo59 napisał: Ho ho - wróżbita - a w lotto kolega grywa ? A bardziej serio - kluczowe w twojej wypowiedzi jest "jak się przypoluje" - prawdziwa atrakcja nie wisi tygodniami, ale raczej przypomina meteor, zazwyczaj w konkretnym rozmiarze. Cześć, Stety bądź niestety, sprzedałem swój stary rower górski "KROSS level a2" rocznik 2010, który za dużo by mnie wyniósł jeżeli chodzi o inwestycje w remont. W dodatku w moim regionie bardziej podejdzie cross'wy, miejski bądź szosowy. No ale ten ostatni, do fotelika i rodzinnych wycieczek raczej by nie przypasował. Nie poszukuje jakiejś mega okazji, Kross był na Shimano Alivio XT i do tej pory osprzęt sprawował się świetnie, dużo by mówić o reszcie bo manetki przy hamulcach tektro zaczeły się rozszczelniać itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lovelasik Napisano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2020 W dniu 23.08.2020 o 10:20, Pablo59 napisał: Ho ho - wróżbita - a w lotto kolega grywa ? A bardziej serio - kluczowe w twojej wypowiedzi jest "jak się przypoluje" - prawdziwa atrakcja nie wisi tygodniami, ale raczej przypomina meteor, zazwyczaj w konkretnym rozmiarze. Cześć, Stety bądź niestety, sprzedałem swój stary rower górski "KROSS level a2" rocznik 2010, który za dużo by mnie wyniósł jeżeli chodzi o inwestycje w remont. W dodatku w moim regionie bardziej podejdzie cross'wy, miejski bądź szosowy. No ale ten ostatni, do fotelika i rodzinnych wycieczek raczej by nie przypasował. Nie poszukuje jakiejś mega okazji, Kross był na Shimano Alivio XT i do tej pory osprzęt sprawował się świetnie, dużo by mówić o reszcie bo manetki przy hamulcach tektro zaczeły się rozszczelniać itp. Ostatecznie pojechałem po Merida CROSSWAY URBAN 500 2018. Utargowałem do tych 2599zł, jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.