Mizuro Napisano 19 Sierpnia 2020 Napisano 19 Sierpnia 2020 Hej hej Poszukuje dość zróżnicowanych opon do 29er'a, które musza radzić sobie w każdym na co dzień napotykanym terenie. Wew szerokość obręczy to 23,4 mm ( Accent race pro ) i nie chciałbym zęby opony były jakieś przesadnie olbrzymie, także celuje w 2,25-2,35 cala. Dodatkowo milo byłoby, aby nie znikały z prędkością weselnej wódki. Teren w jakim się poruszam: Ścieżki rowerowe, rozpizgane do granic absurdu łódzkie chodniki, dziurawy asfalt/krawezniki, luźny żwiropodobny syf. To tyle jeśli chodzi o codzienna drogę do pracy która zajmuje powiedzmy 30km w obie strony i obejmuje okolice 50% przebiegu. Cala reszta to ubite terenowe ścieżki, luźny żwir, korzenie, kamienie, kruszywo, piach często głęboki i wszystko co maja do zaoferowania leśne i dzikie trasy. Łącznie ciągu tygodnia potrafi się to zamknąć w 200-400km przebiegu. Zaznaczam, ze nie poruszam się powoli i nie oszczędzam roweru. Deszcz, grad, czy środek burzy to żadna wymówka do wyjazdu. Z tego powodu, ze nie wiem czego sam konkretnie oczekuje od ogumienia nie chciałbym wydawać na nie kroci i na obecna chwile zastanawiałem się na continentalami mountain king III
cervandes Napisano 19 Sierpnia 2020 Napisano 19 Sierpnia 2020 Nie no, przesada. Mi opis brzmiał jak mezcale G+, ale skoro nie chcesz wydawać kroci, to może smart samy, race kingi?
Blueforce Napisano 19 Sierpnia 2020 Napisano 19 Sierpnia 2020 Może conti xking? nieco dzielniejszy w terenie niż raceking i wciąż szybki na asfalcie
cervandes Napisano 20 Sierpnia 2020 Napisano 20 Sierpnia 2020 Ale za to mniej trwały, xkingi szybciej znikają niż Race, a skoro kręcone będzie tysiaka miesięcznie, to zużycie ma znaczenie.
Mizuro Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Napisano 24 Sierpnia 2020 Dziękuję bardzo za propozycje. Doszedłem do wniosku, że jednak nie ma co oszczędzać posrednio na własnym bezpieczeństwie i komforcie. Zakupiłem dwa zestawy mezcali G2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.