Electronite Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Ja bym pompkę zostawił tą co jest, i wstawił tego BR-MT420 jak Accent radzi. Do tego półmetaliczny klocek i sprawdził jak to chodzi. Jak będziesz zadowolony to kupisz drugi na tył czy coś. Przewody hamulcowe się i tak łączą każde z każdymi - na wszystko jest jakaś tam złączka co ogarnia. warto sprawdzić w którą stronę jest odpowietrznik skierowany w zasisku, bo potrafią się jaja robić przy montażu. Ja jestem zdania, że jeżeli coś, to 4erotłok. Miałem te MT200 w poprzednim rowerze no i jakoś dramatyczne to nie są, ale są mało żywotne. Kruszą się tłoki bo one z jakiegoś plastiku są. Potem klocek krzywo leży, piszczeć to zaczyna no materiałowo są słabe poprostu. A jak klocek jest podparty na 2 łokach i jest dłuższy to nie musisz takiej siły pakować, żeby taki sam efekt hamowania uzyskać. No i bolec prowadzący jest bliżej osi klocka. Nie ukosuje go tak podczas dociskania i bardziej równomiernie się zużywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrid Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Zrobię - ale dopiero jutro tarczę na pewno mam 180mm bo specjalnie kupując SM-RT64 patrzyłem na rozmiar jaki potrzebuje. Chyba skuszę się na te M6000. A już jak co będą dobrej jakości klamki a wsadzę tylko zacisk M6120 Będą lepsze przewody oraz klamki więc myślę, że to jest rozwiązanie jakie mnie będzie satysfakcjonować. Trzeba wsadzić i się przekonać. Jak co M6000 mają system I spec II to manetki akurat pod to 2x10 można kupić bez problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 6 minut temu, Adrid napisał: Jak co M6000 mają system I spec II to manetki akurat pod to 2x10 można kupić bez problemu Echhh ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrid Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 No co - nie planuje nowych manetek, ale jak już tak daleko będzie to nie będzie problemu - tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 8 godzin temu, Adrid napisał: Jak co M6000 mają system I spec II to manetki akurat pod to 2x10 można kupić bez problemu Wszystko mi się podoba, tylko przestań kombinować z tymi manetkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrid Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Wszystko mi się podoba, tylko przestań kombinować z tymi manetkami Dobrze przestanę xd dzięki za pomoc w całym temacie xd z chęcią w innym z wami podyskutuje xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrid Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 @Accent_Szaj Bardzo proszę - zdjęcia poniżej. I z przodu jak mówiłem od nowości była tarcza 180mm i przyznam się bez bicia, że nie zwróciłem uwagi na adapter który się tam znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 43 minuty temu, Adrid napisał: nie zwróciłem uwagi na adapter który się tam znajduje Hehe, właśnie o to mi chodziło . Wiedziałem, że adapter być musi. To tak jak pisałem wcześniej, zostaje ten co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrid Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Jutro jadę do sklepu w którym kupowałem rower czy są wstanie i w jakiej cenie kupić M6000. Jak się okaże, że nie mają możliwości zamawiam te co podesłałeś. A czy klocki shimano - są dobrymi klockami ? Bo wysłałeś propozycję EBC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 5 godzin temu, Adrid napisał: są dobrymi klockami ? Bo wysłałeś propozycję EBC Moim zdaniem EBC są lepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W dniu 3.01.2021 o 20:35, Accent_Szaj napisał: kup sobie EBC złote łohohoho Paaanie, od kiedy to lubisz te klocki? Żart taki, też polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 11 godzin temu, Accent_Szaj napisał: EBC są lepsze Też polecam miałem w ZEE ale teraz śmigam na ceramicznych z Ali i są mega wytrzymałe 18 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Wiedziałem, że adapter być musi No tak ale wszystko zależy od amora jakie tarcze przyjmuje bez adaptera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 26 minut temu, piter614 napisał: zależy od amora jakie tarcze przyjmuje bez adaptera Tak, ale dlatego chciałem żeby zrobił zdjęcie. Skoro przy MT200 adapter ma, to on zostaje do M6000 Godzinę temu, Rumcajs. napisał: od kiedy to lubisz te klocki? Odkąd przejechałem się na twoim z tymi właśnie klockami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrid Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Hej, jestem po wizycie w sklepie. Udało się na szczęście zamówić części przez sklep i wyjdzie nawet taniej aniżeli na allegro. Wytłumaczyłem dlaczego muszą być M6000 a nie M6100 jak przez telefon i Panowie też zrozumieli, że ma to sens. Rower oddaje w przyszłym tygodniu na serwis. Podeślę fotki z nowym hamulcami. A MT200 zostawię sb do nauki - tj. odpowietrzanie, zalewanie itd. Lepiej uczyć się na czymś co ściągnięte niż na czymś co ma zapewnić nam bezpieczeństwo PS: Wracając do okładzin. Czy to są właśnie konkretne dedykowane pod M6000 okładziny z EBC ? ->https://allegro.pl/oferta/klocki-ebc-cfa614hh-metaliczne-shimano-slx-xt-xtr-8978118578?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_rowery-nca&ev_adgr=Rowery&gclid=CjwKCAiAi_D_BRApEiwASslbJ5-pxKvWw27Ob1ET3QgaZQgjNVY27EZ3jaLWI4FwvXwJdINNg95XAhoCNUEQAvD_BwE Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Adrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Tak, dokładnie o te EBC chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszkiner Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Podłączam sie do tematu. Ja własnie zrobiłem wymiane z M355 ( wizualnie patrząc to chyba coś bardzo podobnego do M200) zdecydowałem sie na M6100. zamówiene, czekam na dostawe i bedzie montaż. M355 - zyladowały w starym rowerze jaki bedzie na jazde do pracy, koło komina a może na sprzedaż. Sam jestem ciekaw M6100, ( Ps udało sie kupic zestaw za 520 pln) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Manetki też nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 @Saszkiner chyba ni doczytałeś watku, M6100 będą gryzły się z manetkami od starszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszkiner Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) nie powinno sie gryźć napęd jest 1x12 Sram GX, manetka na osobnej obejmie. Sram ma możliwośc mocowania w dwu róźnych pozycjach. Choć teraz zaszczepiona została niepewność. już wertuje fora i opisy Edit: Jeżeli nie bedzie mi pasowała fabryczna obejma Srama, sa adaptery Hamulce Shimano - Mametka Sram. W najbliższych dniach bedzie wiadomo co i jak. Choć zaczynam sie lekko stresować. Edytowane 15 Stycznia 2021 przez Saszkiner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 9 godzin temu, Saszkiner napisał: sa adaptery Hamulce Shimano - Mametka Sram Tak, do Sram już są. https://www.cyklomania.pl/wolf-tooth-components-adapter-shiftmount-sram-matchmaker-shimano-i-spec-ev,id12929.html Niestety kosztuje tyle co manetka https://www.sbike.pl/manetka-shimano-deore-sl-m6100-obejma-12-sp-prawa-o_14351.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A ja już widzę cyrki przy odpowietrzaniu M6000 w przednim kole. Chyba tylko zalewanie od dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszkiner Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 (edytowane) 15 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Tak, do Sram już są. https://www.cyklomania.pl/wolf-tooth-components-adapter-shiftmount-sram-matchmaker-shimano-i-spec-ev,id12929.html Niestety kosztuje tyle co manetka https://www.sbike.pl/manetka-shimano-deore-sl-m6100-obejma-12-sp-prawa-o_14351.html złoże na fabrycznej obejmnie. sa 2 pozycje na maetce. zobacze jak tylko przyjda cześci - czekam na hamulce, kierownice i nowe chwyty 10 godzin temu, Electronite napisał: A ja już widzę cyrki przy odpowietrzaniu M6000 w przednim kole. Chyba tylko zalewanie od dołu... Dlaczego, jaieś dodatkowe utrudnienie w serii M6000, Shinano zawsze było proste do odpowietrzania. M355 zrobiłem dwoma strzykawkami Edytowane 16 Stycznia 2021 przez Saszkiner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 17 minut temu, Saszkiner napisał: jaieś dodatkowe utrudnienie w serii M6000 Nie ma żadnych problemów z M6000 Polecam Ci mój poradnik, do zrobienia hebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Ja bym nie wstawiał zacisku odpowietrznikiem w dół. Jakoś mi to się technicznie nie "klei". Na przód szukał bym czegoś z odpowietrznikiem skierowanym do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrid Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Ja już zamówiłem M6000 i jadę rower zawieść w tym tygodniu na podmiane. Poczytam sobie przy okazji @Accent_Szaj twój poradnik xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi