Mikasasa Napisano 16 Sierpnia 2020 Napisano 16 Sierpnia 2020 Hej, Rower mojej żony unibike move 2014 https://www.unibike.pl/unibike2014/move.html powoli przestaje dawać radę. Dlatego pomyślałem nad wymianą całych kół lub też samych opon. Jeżeli chodzi o styl jazdy to jest to 80% ścieżki rowerowe i 20% ścieżki leśne, raczej w trudnych warunkach, błoto itp. Się nie poruszamy, dlatego myślałem o jakichs oponach ala gravelowych, niestety kompletnie się na tym nie znam dlatego chciałem zadać 2 pytania: -jakie polecacie opony w tych warunkach? Nie muszę jakoś bardzo oszczędzać, bardziej zależy mi na wysokim stosunku cena/jakość -czy od razu wymieniać również obręcze? W tej chwili to: Koła Obręcze RODI AIRILNE 1 / CNC / CZARNE Piasty SHIMANO RM40 / RM30 / 32H Szprychy RICHMAN / UCP Opony IMPAC RIDGEPACK / 26x2.10 Dętki IMPAC / AV Pozdrawiam
filozof.r Napisano 18 Sierpnia 2020 Napisano 18 Sierpnia 2020 Podłącze się. U mnie nie wymiana, co dobór kół. Chcę złożyć rower na Accencie CX ONE PRO DISK. Team wchodzi 700x48c. Oponę chce założyć raczej nie większą niż 38c. Shimano w lineupie proponuje wh-rx010-cl (pod tarcze), tylko że komplet to ponad 700 zł. Polecicie coś podobnej jakości tylko coś tańsze?
hulk14 Napisano 18 Sierpnia 2020 Napisano 18 Sierpnia 2020 O ile dobrze rozumiem autora tematu, to nie jeździ z żoną w trudnym terenie, ja bym więc wsadził max continental speed king cx, 32 albo 35c. Przy większym budżecie można też się zastanowić nad gravelkingami w wersji slick czy wtb expanse.
Mikasasa Napisano 19 Sierpnia 2020 Autor Napisano 19 Sierpnia 2020 Dzięki za odpowiedzi, HULK14 tak jak napisałeś dużo częściej byłoby jeżdżone po ścieżkach. O ile dobrze patrzę to te speed kingi kosztują ~ 185zl za sztukę w wersji 26 calowej, na 28 calowe koła są faktycznie tańsze. Polecisz coś tańszego na mniejszą obręcz?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.