Monika1996 Napisano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Znalazłem jakiś tam rower co posiada miernik mocy power2max. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to działa ? Gdzie są zapisywane i jak się odczytuje te dane trzeba mieć jakiś dodatkowy licznik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Działa tak jak każdy inny miernik mocy, to znaczy mierzy moc generowaną przez twoje nogi, ale nigdzie jej nie zapisuje ani nie wyświetla. Jedynie wysyła dane w czasie rzeczywistym przez BT lub ant+, więc żeby je wyświetlić i zapisać zawsze trzeba mieć jakiś licznik, który ma możliwość odczytu danych z zewnętrznych czujników, np. garmin czy wahoo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika1996 Napisano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Kupiłem używany rower który posiada miernik mocy power2max. Garmin wykrył urządzenie i skalibrowałem je. W korbie z tym miernikiem od czasu do czasu mruga jakaś kontrolka led. Ustawiłem rower na stojaku serwisowym aby sprawdzić jak działa ten pomiar mocy i jak kręcę korbą to na ekranie garmina nie pokazuje żadnych mocy z tego miernika. Czy to może oznaczać że ten miernik jest zepsuty czy jednak trzeba przejechać się rowerem ? Kręcąc korbą to w końcu jakaś tam moc występuje więc powinno coś pokazywać wg mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Krecac reka, jak nie sama moc, to na pewno powinienes widziec kadencje. P2M nadaja moc i kadencje. W jakim kolorze mruga led? Jak na czerwono, bateria do wymiany, no chyba ze masz model NG, wtedy kwestia ladowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika1996 Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Kadencja to się nazywa Rytm w Garmin 1030. Szukam kadencji to nie ma takiego słowa w Garminie Rytm/kadencja działa pokazuje wartość ale moc dalej cisza. A Led mruga na zielono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 7 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Ręką na stojaku to sobie możesz kręcić i wygenerować może kilka watów max, idź pojeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.