filozof.r Napisano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Czołem Rodacy Grupa Sora R3000 ma klamki szosowe ST-R3000. Chcę sobie na tym zbudować rower, ale z hamulcami tarczowymi. W katalogu na stronie są tylko Dual-pivot, choć znalazłem stare artykuły, że ta grupa ma mechaniczne tarczówki BR-RS305 obecnie praktycznie niedostępne. Pytanie brzmi: czy hamulce z serii R3500 (BR-R317) będą współpracowały z tymi klamkami? Shimano podaje kompatybilność z ST-R2000 Claris, ale czy wewnątrz „klasy” nie można pożenić komponentów? Czy może R3000 i R3500 są aż tak różne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Będą bez problemu. Możesz sobie je niemal z dowolnymi klamotkami na linkę założyć, jak zechcesz to z najnowszymi dura ace, a jak się uprzesz to ze staruteńkimi 600-kami również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Zwrócił bym uwagę na typ mocowania zacisku. Zaciski z FM raczej nie zamontujesz na ramie z PM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filozof.r Napisano 14 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Super, dzięki za odpowiedzi. Co do mocowania, to nie ma problemu. Rama i widelec są na PM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.