filozof.r Napisano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Dobry wieczór. Pomóżcie, bo utknąłem. Grupa Sora R3000 ma klamki szosowe ST-R3000. Chcę sobie na tym zbudować rower, ale z hamulcami tarczowymi. W katalogu na stronie są tylko Dual-pivot, choć znalazłem stare artykuły, że ta grupa ma mechaniczne tarczówki (BR-RS305). Pytanie brzmi: czy można ożenić ST-R3000 z BR-RS305? Druga sprawa to mocowanie. Rama i widelec mają Post, tu jest Flat. Rozumiem, że adapter załatwi sprawę? Czy będzie trzeba zastosować inną tarczę, bo „coś się odsunie”? Rower zbudowany na tej ramie (znaleziony w internetach) ma hamulce Tektro Lyra MD-C500 i wszystko, co o nich znalazłem, to to, że jest to chiński wyrób, ale na mocowaniu post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Sierpnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.