kanto Napisano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Witam, Tłumik RC PCS zassał mi olej przez co amorek wginał się max do 11-12 cm skoku. Postanowiłem wyczyścić tłumik i zalałem go olejem który mi został tj FUCHS SILKOLENE MAINTAIN 7.5 wt . Po wymianie oleju tłumik chodzi ok, ale pomiędzy otwarciem a zamknięciem kompresji nie ma dużej różnicy w "twardości" pracy, każdy klik powoduje wręcz niezauważalne utwardzenie . Jaki olej jest używany oryginalnie w tłumikach suntoura? Pytam, gdyż nie chcę niepotrzebnie wydawać pieniędzy i kupować oleju np 10 wt bo np 15wt dopiero zacznie chodzić tak jak chcę lub na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Jeżeli ci Tłumik zassał olej tzn, że uszczelka do wymiany. Jak nie wymienisz uszczelki to znów ci zassa olej. Fabrycznie leją o gestości podobnej do 2,5 Fuchs Silkolene RSF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanto Napisano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Niby amor przeżył rąbankę w bikeparku ale na wszelki wypadek zamówię i przeserwisuję w wolnym czasie. Czy mówisz może o takiej uszczelce: https://activia.sgl.pl/cena/czaci-zamienne/uszczelki-i-podzespoy/do-kartridzlw_x-ring-do-uszczelnienia-kartridza-durolux-r2c2/2081 i czy podpasuje ona do tłumika RC? I mam pytanie dotyczące tłumienia. Czy jest szansa, że coś zrobiłem nie tak podczas składania tłumika jeśli oryginalnie leją 2.5 wt a ja mając 7.5 wt nie odczuwam dużej różnicy pomiędzy każdym klikiem tłumienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 Tłumik RC ma rurkę 8mm, a R2C2 10mm. Te co mam do R2C2 to mam orygi alne i też są takie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi