mattpl Napisano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Witajcie, mam problem z doborem ramy przy Spartacusie RoadPro. Jako, że zakup przez neta chciałbym jednak trafić w odpowiedni rozmiar :) Przekrok 86/87cm Wzrost 185cm Z opisu wychodzi mi rama 21'. Dodatkowo czy zmieniać w nim opony na 700x35c? Rower do lajtowego jeżdżenia po mieści / za miastem po asfalcie drogach rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 21", a szersze opony będą bardziej uniwersalne, o ile nie zamierzasz się głównie ścigać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Rower jako narzędzie do rekreacji, głownie jakieś odcinki po ok. 10km na ogród i sobota/niedziela jakiś trip po ścieżkach rowerowych. W takim układzie zostawiać te na rowerze czy jednak brać większe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 5 godzin temu, Pablo59 napisał: 21", a szersze opony będą bardziej uniwersalne, o ile nie zamierzasz się głównie ścigać... Pablo czy na te koła oryginalne założyć po prostu większe opony w max rozmiarze czy inwestować trzeba w nowe koła o większym wymiarze wew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 Moim zdaniem założą ci szersze opony przed wysyłką - o ile zadeklarujesz że tego chcesz przy zakupie - tak przynajmniej rozumiem zapis na ich stronie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 11 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 36 minut temu, Pablo59 napisał: Moim zdaniem założą ci szersze opony przed wysyłką - o ile zadeklarujesz że tego chcesz przy zakupie - tak przynajmniej rozumiem zapis na ich stronie... też tak to rozumiem ale pytanie czy na te koła, chodzi o rozmiar wewnętrzny obręczy taka opona bedzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 Nie podejrzewam sprzedającego o skłonności samobójcze ale zawsze można zapytać u źródła - sądzę że obręcz 15 tam wsadzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 12 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 ok, wszystko już wiem. Do wiekszych opon trzeba dopłacić 50zł i wymieniają a stare odsyłają z rowerem. Za te 50zł to są także mitasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lor3ddr8d Napisano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 To nie wiem czy nie lepiej jak samemu kupisz sobie jakieś fajne opony na szosę.... Pewnie za 50zł to bedą jakieś ciężkie kowadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 3 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2020 Wracając do opon w roadpro w rozmiarze 700x35, kupiłem z ich aukcji RUBENA FLASH V66, które montują do tego roweru i jest jakaś lipa. Przełożyłem je i przy ciśnieniu powyżej 3.5bara opona ociera już o ramę, poniżej tej wartości jest niewielki prześwit w trójkącie ramy. Sprzedawca upiera się, że pasują i już montowali kilka razy te opony. Zaprowadziłem rower na serwis po 150km i tam także stwierdzono, że opona jest za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.